Na hlavný obsah

Pri pobreží Nemecka horí ropný tanker, hustý dym bolo vidieť aj z pobrežia. Požiar je už pod kontrolou

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Pri pobreží Nemecka horí ropný tanker, hustý dym bolo vidieť aj z pobrežia. Požiar je už pod kontrolou
Všetkých sedem členov jeho posádky previezli do bezpečia. Foto: TASR/AP

V Baltskom mori neďaleko nemeckých brehov vypukol požiar na ropnom tankeri. Hustý čierny dym bolo vidieť aj z pobrežia. Sedem členov posádky sa podarilo dostať do bezpečia.

Požiar sa v piatok (11. 10.) popoludní podarilo dostať pod kontrolu a plavidlo odtiahli do prístavu blízko Rostocku, kde hasiči pokračujú v hasení, uviedla agentúra DPA.

Príčina požiaru na 73 metrov dlhom tankeri Annika zatiaľ nie je jasná. Na lodi bol podľa bulvárneho denníka Bild počuť výbuch. Plavidlo sa nachádzalo medzi prímorskými letoviskami Kühlungsborn a Warnemünde. Podľa ministerstva životného prostredia spolkovej krajiny Meklenbursko-Predné Pomoransko z tankera zatiaľ žiadne kvapaliny neunikli.

Sedem členov posádky je podľa úradov v bezpečí. Niektorí sa nadýchali dymu a boli preventívne prevezení do nemocnice.

Miestne noviny Ostseezeitung s odvolaním sa na úrady informovali, že na lodi je 640 ton vykurovacieho oleja. Loď je teda podľa média „prakticky prázdna“.

Požiar sa snažili uhasiť tri lode a niekoľko hasičských vrtuľníkov. Popoludní hasiči vstúpili na palubu tankera a dostali požiar pod kontrolu, horelo už len v strojovni.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet