Na hlavný obsah

Slafkovský chce aj naďalej reprezentovať. Po kritike pomerov v slovenskom hokeji mu chodia ďakovné správy

Slovenský hokejista si stojí za svojimi vyjadreniami.

Slafkovský chce aj naďalej reprezentovať. Po kritike pomerov v slovenskom hokeji mu chodia ďakovné správy
Na snímke Juraj Slafkovský pózuje s Cenou Jozefa Golonku pre Najlepšieho útočníka počas galavečera Hokejista roka 2024. Foto: TASR/Jakub Kotian

Najdiskutovanejšou témou uplynulého týždňa medzi hokejovými fanúšikmi na Slovensku bol bezpochyby rozhovor Juraja Slafkovského pre portál The Athletic, v ktorom kritizoval pomery v slovenskom hokeji. Napriek vyjadreniam, ktoré v rozhovore odzneli, chce v reprezentácii pokračovať. „Je to ich voľba,“ povedal opäť zámorským médiám.

Keď sa kanadský novinár Arpon Basu dozvedel, čo jeho rozhovor s draftovou jednotkou roku 2022 spôsobil na Slovensku, snažil sa útočníka Montrealu Canadiens odchytiť znovu a dať mu možnosť reagovať.

Slafkovský v minulotýždňovom rozhovore uviedol, že v slovenskom hokeji je všetko o známostiach. Reakcia Slovenského hokejového zväzu (SZĽH) na seba nenechala dlho čakať. V písomnom stanovisku označili Slafkovského slová za “neuvážené vyjadrenia mladého hráča“.

Zväz zdôraznil, že slovenský hokej stojí na mnohých zanietených hráčoch, tréneroch a odborníkoch a verí, že v budúcnosti bude Slafkovský komunikovať “s väčšou zodpovednosťou ako líder národného tímu“.

Košický rodák si za svojimi slovami stojí. „Snažia sa to skryť za fakt, že som mladý, čo je trochu šialené,“ reagoval Slafkovský na stanovisko zväzu, podľa ktorého sa kritika zrejme ťažko čítala aj jeho spoluhráčom z olympiády.

„Je to čudné, pretože niekoľko chlapcov z tímu mi napísalo, že so mnou súhlasia. Ľudia mi píšu, že ďakujú za to, čo som povedal,“ pokračoval.

Chce ďalej reprezentovať

Hoci ho podporuje časť slovenskej hokejovej komunity, Slafkovský zdôraznil, že nechce pokračovať v ďalšom vymieňaní názorov. „Nechcem sa s nimi hádať. Dali mi šancu, keď som mal 16 rokov. Ale myslím si, že som im to vrátil svojimi výkonmi,“ povedal s odkazom na svoju kariéru.

Dodal však, že to, že mu kedysi pomohli, by nemalo zakryť reálne problémy v slovenskom hokeji.

Pre Slafkovského nie je ideálne obdobie púšťať sa do konfliktu so slovenským hokejovým zväzom, keďže blížiace sa zimné olympijské hry v roku 2026 môžu byť pre neho významnou príležitosťou.

Napriek tomu si stojí za svojimi slovami. „Je to na nich. Oni poznajú pravdu, my všetci ju tiež poznáme. Je to len o tom, či jej budete čeliť, alebo ju zakrývať. Nech už bude ich rozhodnutie o mne akékoľvek, je to ich voľba. Povedal som, čo som povedal, ale stále chcem reprezentovať svoju krajinu, chcem hrať na olympiáde,“ uzavrel Slafkovský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport