Na hlavný obsah

Britka (†29) si pri venčení psa odfotila stádo kráv, jedna z nich ju potom udupala k smrti

Fotku pred smrťou poslala svojim rodičom.

Britka (†29) si pri venčení psa odfotila stádo kráv, jedna z nich ju potom udupala k smrti
Ilustračná snímka kravy s teliatkom na paši. Foto: TASR/Ján Krošlák

Mladá Britka poslala svojej matke fotografiu s kravami, potom sa prestala ozývať. Keď ju rodičia išli hľadať, našli ju zranenú na poli s modrinami a stopami po kopytách.

Podľa vyšetrovania zomrela na zástavu srdca po tom, ako ju zrejme pošliapala krava, uviedla webová stránka Sky News.

Rebekah Morrisová podľa úradov utrpela vážne zranenia 9. júla minulého roka, keď venčila svoju čivavu v Littlethorpe v strednom Anglicku. Podľa vyšetrovania okolností úmrtia, ktoré tento týždeň prejednáva súd, žena poslala svojej matke fotografiu domácich zvierat, ku ktorej pridala nápis „cowz“ („kravy“).

Odvtedy však prestala reagovať na textové správy, preto ju rodičia začali hľadať a vďaka obrázku ju našli na poli. Okamžite zavolali záchrannú službu, ale napriek tomu, že začali s resuscitáciou, o 23.21 h konštatovali jej smrť.

„Jej zranenia zodpovedali stopám po kopytách a pošliapaniu. Typ a umiestnenie zranení v tomto prípade podľa môjho názoru poukazovali na veľké, ťažké zviera, ako je krava,“ uviedol v správe súdny patológ Michael Biggs.

Odreniny na hrudníku a odtlačky kopýt

Porote pri posudzovaní príčiny incidentu okrem iného povedal, že 29-ročná žena utrpela zranenia po zásahu niečím tupým, mala odreniny v hornej časti hrudníka a odtlačky kopýt na ramene.

Podľa Biggsa bola jej pečeň značne poškodená, čo malo za následok vážne vnútorné krvácanie a bolo hlavnou príčinou smrti.

Privolaný záchranár uviedol, že na základe prvotného vyšetrenia dospel k záveru, že Morrisová bola napadnutá alebo uškrtená. Patológ navrhol súdnu pitvu, aby sa vylúčilo cudzie zavinenie. Zdôraznil však, že všetky zranenia zodpovedajú incidentu súvisiacemu s pošliapaním dobytkom a jednou kravou, a nie celým stádom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet