Na hlavný obsah

Mbappého vo Švédsku vyšetrujú pre podozrenie zo znásilnenia. Futbalista obvinenia odmieta

Mbappé bol minulý týždeň v Štokholme s priateľmi.

Mbappého vo Švédsku vyšetrujú pre podozrenie zo znásilnenia. Futbalista obvinenia odmieta
Francúzsky futbalista Kylian Mbappé. Foto: SITA/AP Photo/Pablo Garcia

Švédski prokurátori vyšetrujú kapitána francúzskej futbalovej reprezentácie Kyliana Mbappého pre podozrenie zo znásilnenia a sexuálneho útoku. Uvádzajú to švédske médiá.

Hráč Realu Madrid a jeho priatelia strávili minulý týždeň dva dni v Štokholme, informuje Aftonbladet. Mbappé obvinenia odmieta ako nepodložené.

„V nadväznosti na medializované tvrdenia o podozrení zo znásilnenia v Štokholme môže prokurátor potvrdiť, že polícia dostala trestné oznámenie a prípad vyšetruje,“ cituje švédsku prokuratúru agentúra AFP. Prokuratúra však vo svojom utorkovom (15. 10.) vyhlásení neuviedla meno Mbappého.

Mbappé bol minulý týždeň v Štokholme s niekoľkými priateľmi a bývalým spoluhráčom z Paris St. Germain Nordim Mukielom. Skupina navštívila známu reštauráciu Chez Jolie a potom zamierila na diskotéku.

Prvý článok v novinách Aftonbladet uviedol len kontext, že Mbappé bol ubytovaný v tom istom hoteli, kde sa odohral sobotňajší (12. 10.) incident. Švédsky denník Expressen potom v pondelok (14. 10.) večer napísal, že futbalista je „dôvodne podozrivý“ a polícia zabezpečuje stopy v hoteli.

Táto úroveň podozrenia je podľa francúzskej televízie BFM TV najmenej závažným stupňom podozrenia v trojstupňovom švédskom systéme. Je bežná v prípade počiatočného vyšetrovania, kto by mohol byť spojený s daným prípadom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport