Na hlavný obsah

Most hotový, ale neprejazdný: Obyvatelia obcí na Zemplíne sú stále odkázaní na obchádzky

Cesta sa im predĺži o približne 20 až 25 minút.

Most hotový, ale neprejazdný: Obyvatelia obcí na Zemplíne sú stále odkázaní na obchádzky
Most cez odpadový kanál medzi obcami Veľké a Malé Raškovce Foto: STVR

Most cez odpadový kanál medzi obcami Veľké a Malé Raškovce v Michalovskom okrese je už viac ako mesiac dokončený – no autá po ňom stále nemôžu jazdiť. Obyvatelia sú tak stále odkázaní na obchádzkové trasy.

Most medzi Veľkými a Malými Raškovcami zatiaľ neskolaudovali. Práce ukončila Správa ciest Košického samosprávneho kraja pred mesiacom. Miestni sú tak naďalej odkázaní na obchádzkovú trasu, ktorá vedie cez obec Drahňov. Cesta sa im predĺži o približne 20 až 25 minút.

“Sú nútení týmto smerom dennodenne chodiť, tak majú obrovský problém. Týždenne dajú na naftu či benzín o 100 až 200 eur naviac,“ povedal starosta obce Veľké Raškovce Elemér Jakab.

“Nemáme žiadne informácie, že kedy sa to otvorí. Ľudia sa sťažujú, stále sa vypytujú, že kedy to konečne bude, však je opravené, prečo sú tam zábrany, no nevieme čo im na to povedať,“ uviedol starosta obce Zemplínske Kopčany Ladislav Kohút.

Mostu medzi obcami v Michalovskom kraji sa v relácii Aktuálne :24 venovala redaktorka Lucia Benetinová:

Košický samosprávny kraj návrh na kolaudačné konanie podal pred dvoma týždňami. Na jeho výsledky stále čaká.

“Predpokladáme, že kolaudačné rozhodnutie bude vydané do konca októbra. Hneď po jeho obdŕžaní bude most sprejazdnený,“ vyhlásila hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Katarína Strojná.

Rekonštrukcia mosta bola nevyhnutá z dôvodu skorodovania nosníkov. Košický samosprávny kraj do opravy investoval takmer 240-tisíc eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny