Na hlavný obsah

Southgatea nahradí Thomas Tuchel. Stane sa tak historicky tretím zahraničným trénerom Anglicka

Tuchel naposledy pôsobil v Bayerne Mníchov.

Southgatea nahradí Thomas Tuchel. Stane sa tak historicky tretím zahraničným trénerom Anglicka
Na snímke Thomas Tuchel. Foto: TASR/AP

Novým trénerom anglickej futbalovej reprezentácie sa stal nemecký kormidelník Thomas Tuchel. Na lavičke tak nahradí Garetha Southgatea.

Southgate sa vzdal funkcie po neúspešnom finále na tohtoročných ME v Nemecku, na ktorých jeho tím vyradil v osemfinále Slovákov (2:1 pp). Tuchel pôsobil naposledy v Bayerne Mníchov, no najväčší úspech dosiahol s Chelsea v sezóne 2020/21, keď vyhral s londýnskym tímom Ligu majstrov.

Tuchel je tretím zahraničným trénerom v histórii anglického národného tímu po Švédovi Svenovi-Göranovi Erikssonovi (2001-2006) a Talianovi Fabiovi Capellovi (2007-2012).

Jeho predchodca Southgate skončil na lavičke v júli a v prechodnom období viedol tím dočasne Lee Carsley. Tuchel bol bez angažmánu od mája – Bayern Mníchov skončil pod jeho vedením bez titulu prvýkrát po 12 rokoch.

Okrem Chelsea pôsobil v minulosti v Borussii Dortmund a Paríži Saint-Germain. S francúzskym mužstvom postúpil v roku 2020 do finále LM, ktoré je pre klub doposiaľ jediné v histórii. Na lavičke „Albiónu“ sa pokúsi priviesť tím k prvému titulu na významnom podujatí od MS 1966.

futbal

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport