Na hlavný obsah

Premiér Fico na poslednú chvíľu odložil cestu do Bruselu. Novinári, ktorí mali ísť s ním, už absolvovali letiskové kontroly

Namiesto Fica Slovensko zastupuje stály predstaviteľ pri EÚ.

Premiér Fico na poslednú chvíľu odložil cestu do Bruselu. Novinári, ktorí mali ísť s ním, už absolvovali letiskové kontroly
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) Foto: TASR/Martin Baumann

V Bruseli sa začal prvý samit Európskej únie a Rady pre spoluprácu v Perzskom zálive. Ide o skupinu šiestich arabských krajín, ktoré vyvážajú ropu. Slovensko mal pôvodne na samite zastupovať premiér Robert Fico (Smer-SD), ale na poslednú chvíľu do Bruselu neodletel.

V stredu (16. 10.) ráno premiér na Výbore NR SR pre európske záležitosti ešte informoval o témach, o ktorých sa chystal na samite diskutovať. K zmene programu preto muselo dôjsť na poslednú chvíľu.

Podľa informácií STVR novinári, ktorí mali s premiérom letieť do Bruselu, mali už absolvované letiskové kontroly a boli pripravení cestovať, keď dostali informáciu, že cesta sa odkladá na nasledujúci deň.

Po stredajšom samite je v Bruseli od štvrtka (17. 10.) na programe zasadnutie Európskej rady. Počas dvojdňového zasadnutia budú lídri EÚ rokovať o vývoji na Blízkom východe, konkurencieschopnosti, migrácii či zahraničných otázkach. O témach rokovaní Európskej rady hovoril premiér v stredu aj na zasadnutí Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti.

„Z dôvodu ďalšieho pracovného programu odcestuje predseda vlády SR na samit vo štvrtok (17. 10.) v skorých ranných hodinách. V stredu bude Slovensko zastupovať stály predstaviteľ SR pri Európskej únii Juraj Nociar,“ spresnil pre TASR tlačový odbor ÚV SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko