Na hlavný obsah

Poslanci navštívili SNG: Zamestnanci novému riaditeľovi nedôverujú, ten už avizoval prepúšťanie

Vedenie inštitúcie rieši aj nízke tržby.

Poslanci navštívili SNG: Zamestnanci novému riaditeľovi nedôverujú, ten už avizoval prepúšťanie
Ilustračná snímka - SNG. Foto: STVR

Poslanci kultúrneho výboru parlamentu boli na poslaneckom prieskume v Slovenskej národnej galérii, aby zistili, v akom stave je inštitúcia. Podľa niektorých poslancov po výmene vedenia v nej vládne napätá atmosféra.

Mnohí zamestnanci novému riaditeľovi Milošovi Timkovi nedôverujú. Vedenie inštitúcie rieši aj nízke tržby či prezamestnanosť. Poverený riaditeľ po dvoch týždňoch avizoval prepúšťanie ľudí.

Poslaneckému prieskumu v Slovenskej národnej galérii sme sa venovali v Správach:

„Troch seniorských kurátorov z piatich, ktorých má táto galéria. Vrátane bývalej riaditeľky, pani Kusej. A takisto šéfku marketingu a programového oddelenia. Ich považuje za ľudí, ktorí škodia dobrému menu galérie a že sú to ľudia, ktorých tu nechce,“ uviedla podpredsedníčka Výboru NR SR pre kultúru a médiá Zora Jaurová (PS).

„Pán Bittner pred dvoma týždňami skončil, pán Timko začal, povedal svoju víziu a koncepciu, ktorá je skôr takého prevádzkovo technického charakteru,“ ozrejmil predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS).

„V zásade sme konštatovali, že je nevyhnutné v dohľadnej dobe mať námestníka, ktorý bude odborne podkutý a ja som veľmi apeloval, aby to bola nespochybniteľná profesná autorita, ktorú by aj odborné zložky galérie akceptovali,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko