Na hlavný obsah

Smer opakovane popiera informáciu, že si premiér vyžiadal od SIS správu o atentáte. P. Šuca obviňuje M. Dubéciho

Poslanec PS Martin Dubéci tvrdí, že o správu nežiadal.

Smer opakovane popiera informáciu, že si premiér vyžiadal od SIS správu o atentáte. P. Šuca obviňuje M. Dubéciho
Poslanci Smeru-SD Peter Šuca a Richard Glűck. Foto: STVR

Poslanci za stranu Smer-SD Peter Šuca a Richard Glűck opätovne odmietli medializovanú informáciu o tom, že by si predseda vlády Robert Fico objednal od SIS správu o atentáte.

Prvotne o tom informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), no rezort vyjadrenie ministra neskôr upresnil.

Aj premiér poprel, že by takúto správu žiadal, pričom poukázal na to, že sa jej dožadovala opozícia. Poslanec Peter Šuca pri tom poukazuje konkrétne na Martina Dubéciho z Progresívneho Slovenska. Ten tvrdí, že o ňu nežiadal.

“Na poslednom riadnom kontrolnom výbore 2. októbra 2024 pán poslanec Dubéci, predseda poslaneckého klubu, žiadal Slovenskú informačnú službu, aby pripravila na budúci výbor informáciu o politickom extrémizme. Pýtam sa teda, je atentát na premiéra Fica politický extrémizmus? Podľa mňa je,“ vyhlásil poslanec NR SR Peter Šuca (Smer-SD).

“Nežiadali sme žiadnu správu o atentáte na výbore ani nič podobné. Dôkazom je, že žiadne uznesenie sa ani na ďalšom programe rokovania výboru nenachádza,“ uviedol poslanec NR SR Martin Dubéci (PS).

“Zároveň by som chcel upozorniť kolegov zo Smeru a pána úradujúceho predsedu výboru, že vynášať informácie z rokovania výboru a tvrdenia z rokovania výboru je protizákonné. Je to niečo, čím sa ja osobne budem zaoberať,“ dodal Dubéci.

Téme sa v relácii Správy venoval redaktor Radoslav Šebo:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko