Na hlavný obsah

Časť bratislavského Ružinova sa stala rajom pre narkomanov a dílerov. Zásahy polície nestačia

Problém znásobuje miestna Záložňa.

Časť bratislavského Ružinova sa stala rajom pre narkomanov a dílerov. Zásahy polície nestačia
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Obyvatelia miestnej časti 500 bytov v bratislavskom Ružinove sa cítia ohrození. Okolie záložne v tejto lokalite sa totiž stalo miestom stretnutí dílerov, narkomanov a kriminálnikov. Mestská časť proti nim bojuje už mesiace. Polícia podľa mnohých obyvateľov Ružinova nezasahuje dostatočne.

Jeff býva v bratislavskej lokalite 500 bytov s priateľkou. Dílerov a narkomanov tam vída takmer dennodenne. Naposledy sa s nimi stretol zoči voči začiatkom týždňa.

„Pred naším vchodom boli traja ľudia, mali striekačky, klepkali po nich. Keď sme chceli vojsť dovnútra, nechceli ustúpiť. Je to tu veľmi časté. Vidíme dílerov, narkomanov, ale aj kupcov.
Bola tu nedávno značka – Chcete piko? Tu sa dá kúpiť,“ priblížil obyvateľ miestnej časti 500 bytov Jeff.

Problémovej štvrti v Bratislave sa venovala v relácii Správy redaktorka Natália Dvoranová:

„Rodičia tu nachádzajú použité striekačky, v blízkosti detských ihrísk nie je problém za denného svetla vidieť užívateľov rôznych omamných látok, ako si aplikujú tieto látky priamo do žily,“ upozornila poslankyňa za volebný obvod Nivy Lucia Venczelová.

„Podozrenie je, že páchajú trestnú činnosť tým, že nakradnú rôzne veci, ktoré okamžite idú predať do záložne. Díleri už vyčkávajú v okolí, lebo vedia, že vtedy majú pri sebe nejakú sumu peňazí a vtedy sú schopní si tú dávku kúpiť,“ priblížil starosta mestskej časti Bratislava-Ružinov Martin Chren.

Schválili súkromnú SBS

Na problém s dílermi v okolí tejto záložne upozorňujú dlhodobo ružinovskí poslanci. Keďže sa situácia v spomínanej lokalite zhoršovala, polícia tam posilnila hliadky.

„Oznámenia sa týkali najčastejšie podozrenia z drogovej trestnej činnosti, ďalej z majetkovej trestnej činnosti, ako aj priestupkov proti majetku. V súlade so zákonom policajti po preverení vykonali potrebné úkony,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff.

„Okrem dopravných porušení sa tu stretávame napr. s nepovolenou konzumáciou alkoholu na verejnosti, znečisťovaním verejných priestranstiev, rušením nočného pokoja,“ doplnila hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová.

„Urobili niekoľko námatkových akcií aj čiastočných strážení, ale to jednoducho nefunguje, lebo oni odídu na pár hodín a potom sa vrátia. My sme už dnes tak zúfalí, že na poslednom miestnom zastupiteľstve sme schválili 50-tisíc eur, že budeme platiť súkromnú SBS,“ povedal Chren.

Obyvatelia 500 bytov spísali petíciu v ktorej žiadajú zrušenie záložne. Jej prevádzkovatelia však tvrdia, že sa v nej ani v jej okolí nič protizákonné nedeje. Na kameru sa odmietli vyjadriť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny