Na hlavný obsah

Ruský útok na Kryvyj Rih si vyžiadal 13 zranených. Moskva hlási zničenie desiatok dronov

Ruské útoky oznámil tiež starosta Kyjeva Vitalij Kličko.

Pri ruskom útoku na ukrajinský Kryvyj Rih v Dnepropetrovskej oblasti v noci na nedeľu (20. 10.) utrpelo zranenia 13 ľudí, uviedli ukrajinské úrady na Telegrame. Rusko hlási zostrelenie 110 ukrajinských dronov na viacerých miestach krajiny vrátane hlavného mesta Moskvy.

Predseda Rady obrany Kryvého Rihu Oleksandr Vilkul uviedol, že Rusko vykonalo na mesto dva útoky balistickými strelami. Z 13 zranených musel jeden človek podstúpiť operáciu. Čo bolo cieľom útoku, Vilkul neoznámil.

Ruské vzdušné útoky v noci na nedeľu oznámil tiež starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Uviedol, že v metropole pracovala protivzdušná obrana. 

Náčelník kyjevskej vojenskej správy metropoly Serhij Popko napísal, že zostrelených bolo približne desať bojových dronov smerujúcich na hlavné mesto. Útok podľa predbežných správ nespôsobil žiadne škody ani obete.

Rusi zničili desiatky dronov

Viac ako 110 ukrajinských dronov v noci na nedeľu podľa ruského ministerstva obrany zničila ruská protivzdušná obrana. Najviac, 43, bolo zlikvidovaných nad Kurzkou oblasťou, kde pokračuje ukrajinská cezhraničná vojenská operácia.

Osem bezpilotných prostriedkov zničila protivzdušná obrana nad Nižnonovgorodskou oblasťou, ktorá sa nachádza asi 400 kilometrov východne od Moskvy. Miestny gubernátor Gleb Nikitin uviedol, že bol odvrátený útok na priemyselnú zónu v meste Dzeržinsk. Ľahké zranenia tu utrpeli štyria hasiči.

Vzdušný útok oznámil tiež starosta Moskvy Sergej Sobjanin. „Sily protivzdušnej obrany ministerstva obrany (…) odrazili útok dronu letiaceho smerom na Moskvu. Podľa predbežných údajov na mieste pádu trosiek nedošlo k žiadnym škodám ani obetiam,“ napísal na Telegrame.

Útoky ukrajinských dronov oznámili v noci tiež gubernátori Lipeckej, Brjanskej a Orelskej oblasti na západe Ruska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet