Na hlavný obsah

Novak Djokovič vyzval po exhibičnom dueli Rafaela Nadala, aby s tenisom ešte nekončil

Ikonická dvojica zviedla súboj na exhibičnom turnaji v Rijáde.

Novak Djokovič vyzval po exhibičnom dueli Rafaela Nadala, aby s tenisom ešte nekončil
Srb Novak Djokovič (vľavo) a Španiel Rafael Nadal po vzájomnom exhibičnom súboji. Foto: LuoChen/Xinhua News/Profimedia

Srbský tenista Novak Djokovič požiadal v sobotu (19. 10.) Rafaela Nadala, aby odložil svoje plánované ukončenie kariéry. Ikonická dvojica zviedla súboj na exhibičnom turnaji v Rijáde, ktorý Djokovič vyhral 6:2, 7:6 (5).

Tridsaťosemročný Nadal oznámil, že po novembrovom finále Davis Cupu v Malage ukončí kariéru.

„Neodchádzaj z tenisu, človeče,“ povedal Djokovič v rozhovore na kurte po zápase a pokračoval: „Je skvelé vidieť, že stále bojuje, aj keď má zranenia a problémy. Bol som svedkom toho, ako Andy Murray tento rok vo Wimbledone ukončil kariéru, Roger Federer pred niekoľkými rokmi tiež. A teraz ‚Rafa‘. Je svojím spôsobom ťažké vidieť ich odchádzať, pretože celú svoju kariéru som v podstate hral s nimi.“

Nadal odovzdal súperovi zlatú tenisovú raketu a poďakoval mu za „úžasnú rivalitu a všetky chvíle, ktoré spolu prežili na kurte“.

Organizátori turnaja označili stretnutie za pravdepodobne posledné medzi Srbom a Španielom, ten navyše vyjadril neistotu ohľadom svojej pripravenosti na dvojhru v Malage. Začiatkom tohto roka bol vymenovaný za ambasádora Saudskej tenisovej federácie.

Proti Djokovičovi absolvoval dovedna 60 ostrých zápasov a vo vzájomnej bilancii má tesne navrch Srb v pomere 31:29. Nepočítajúc exhibičné stretnutie proti sebe nastúpili naposledy na OH v Paríži v druhom kole a neskorší zlatý olympionik Djokovič vyhral 6:1 a 6:4. Informácie priniesla agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport