Na hlavný obsah

Prekvapenie v Nových Zámkoch: Slovan nedokázal skórovať a odchádza bez bodov. Nitra zakopla s Trenčínom

Spišiaci si upevnili pozíciu na čele extraligovej tabuľky.

Prekvapenie v Nových Zámkoch: Slovan nedokázal skórovať a odchádza bez bodov. Nitra zakopla s Trenčínom
Na snímke radosť hráčov HK Dukla Trenčín. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Hokejisti Spišskej Novej Vsi potvrdili výhodu domáceho prostredia a po víťazstve v nedeľňajšom (20.10.) zápase 12. kola Tipos extraligy nad Banskou Bystricou 5:1 sú naďalej na prvom mieste tabuľky.

Spišiaci ako prví v sezóne dosiahli 10 víťazstiev, proti „baranom“ ich potiahli najmä útočníci Zack Andrusiak a Stephen Harper, ktorí strelili po dva góly. Spišiaci využili v zápase až štyri presilovky. Andrusiak je najlepší strelec a najproduktívnejší hráč súťaže s 13 gólmi a 21 kanadskými bodmi.

Plný bodový zisk si na domácom ľade pripísali aj hráči Nových Zámkov, ktorí ukončili sériu siedmich zápasov bez bodu víťazstvom nad Slovanom Bratislava 2:0. Pre hostí to bol prvý zápas v sezóne bez streleného gólu.

Presný zásah, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, strelil už v 4. minúte obranca Kalle Maalahti, pre ktorého to bol v druhom zápase prvý extraligový gól. Brankár Jason Grande vychytal prvé čisté konto v najvyššej slovenskej súťaži.

Novozámčania nastúpili už aj s obrancom Shawnom Lalondeom a útočníkom Romanom Karaffom, ktorého získali na hosťovanie z HC Košice. Dres Slovana si prvýkrát obliekol útočník Austin Ortega, pre zranenie im naopak chýbal obranca Sena Acolatse, ktorý by mal absentovať 6-8 týždňov.

Na druhé miesto poskočili Košice

Na priebežné druhé miesto za Spišskú Novú Ves poskočili hráči HC Košice. V šlágri nedeľňajšieho programu zvíťazil na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:2. Michalovce prvýkrát v sezóne prehrali v dvoch zápasoch za sebou, v piatok (18. 10.) podľahli domácim Spišiakom 1:5.

Po trojzápasovej absencii sa do zostavy „oceliarov“ vrátil kapitán Michal Chovan a na víťazstve sa podieľal dvoma gólmi a asistenciou. Košičania nastúpili už aj s najnovšou akvizíciou Olivierom Archambaultom, ktorý v „košickom“ debute asistoval pri prvom góle hostí.

Nitra doma zakopla

Hokejisti Dukly Trenčín nastúpili v Nitre prvýkrát pod vedením Pavla Mihálika, ktorý by mal tím viesť dočasne po odvolaní hlavného trénera Ernesta Bokroša. Na ľade majstra sa im podarilo ukončiť sériu troch prehier, no naďalej sú na chvoste tabuľky bodovo vyrovnaní s Liptovským Mikulášom a Novými Zámkami.

V drese Nitry opäť nastúpil brankár Erik Šebo, keďže stabilná brankárska dvojica Libor Kašík, Sami Aittokallio má zdravotné problémy.

Vay s druhým čistým kontom v ročníku

Brankár HK Poprad Adam Vay si druhýkrát v sezóne udržal čisté konto, ktorým pomohol k víťazstvu na ľade Zvolena 2:0. Domáci nenadviazali na tri víťazstvá po sebe a po siedmich góloch v piatkovom zápase so Žilinou (7:2) strelecky zlyhali. „Kamzíci“ zvíťazili už v ôsmom vzájomnom zápase po sebe.

Z cenných dvoch bodov sa tešili aj hráči Liptovského Mikuláša, ktorí doma proti nováčikovi súťaže Žiline prehrávali po dvoch tretinách 0:2. Ešte v 57. minúte bol stav 1:3, no góly Maxa Gerlacha a Daniela Tkáča posunuli zápas do predĺženia.

Liptáci dokonali obrat v samostatných nájazdoch, v ktorých skórovali Daniel Tkáč, Martin Réway a Brendan Ranford, ktorý si pripísal víťazný gól. Ten bol jeho premiérový v drese Liptákov. Pre Liptovský Mikuláš to bolo druhé víťazstvo po sebe, Žilina prehrala uplynulé tri duely.

Spišiaci excelovali v presilovkách, Banskú Bystricu doma jednoznačne zdolali

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili nad HC MONACObet Banská Bystrica 5:1 v nedeľňajšom (20. 10.) zápase 12. kola Tipos extraligy. Upevnili si tak pozíciu lídra tabuľky, v doterajšom priebehu nazbierali 29 bodov.

Spišiakov potiahli za desiatym víťazstvom v sezóne najmä útočníci Zack Andrusiak a Stephen Harper, ktorí strelili po dva góly, všetky v presilovkách. Banskobystričania majú na konte 23 bodov.

HK Spišská Nová Ves – HC MONACObet Banská Bystrica 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Góly: 9. Harper (Ford, Andrusiak), 10. Harper (Hannoun, Andrusiak), 17. Andrusiak (Žiak, Ford), 39. Andrusiak (Žiak, Ford), 48. Majdan (Ališauskas) – 28. Adams (Scarlett, Petriska). Rozhodcovia: Štefik, Kalina – Hajnik, Knižka, vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Števuliak (Spiš.) 10 min. OT za nedovolený výstroj, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0, 2683 divákov.

Spišská Nová Ves: Mitens – Ališauskas, Groch, Valach, Žiak, Barcík, Romaňák, Danielčák – Rapáč, Ford, Majdan – Harper, Hannoun, Kestner – Števuliak, Myklucha, Andrusiak – Vandas, Drábek, Džugan

Banská Bystrica: Hrachovina – Scarlett, Chicoine, Žabka, Česánek, Michalčin, D. Stránský, Kozák – Boucher, Voyer, Šoltés – Adams, Wedman, Faith – Tomka, Petriska, Valigura – Jedliček, Čunderlík, Matoušek

HK Spišská Nová Ves
Na snímke gólová radosť hráčov HK Spišská Nová Ves. Foto: TASR – Veronika Mihaliková

Prekvapenie v Nových Zámkoch, šnúra siedmich prehier je minulosťou

Hokejisti HC Mikron Nové Zámky zvíťazili nad HC Slovan Bratislava 2:0 v nedeľňajšom (20. 10.) zápase 12. kola Tipos extraligy. Bolo to pre nich prvé víťazstvo po siedmich prehrách.

 HC Mikron Nové Zámky – HC Slovan Bratislava 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 4. Maalahti (Kováč, Ondrušek), 26. Golod (Slovák, Tvrdoň). Rozhodcovia: J. Konc ml., M. Krajčík – D. Konc ml., Gegáň, vylúčení 10:7 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 1872 divákov.

Nové Zámky: Grande – Komuls, Maalahti, Lalonde, Roman, Ridzoň, Chatrnúch – Golod, Slovák, Tvrdoň – Kováč, Ondrušek, Hamaliuk – Kodhaj, Ružek, Karaffa

Slovan: Šutov – Brincko, Bačík, Kubka, Golian, Kráľovič, Sersen, Maier – Bakoš, Hoelscher, Pánik – Lukošik, Egle, Ortega – Takáč, Bjalončík, Minárik – Dudáš, Preisinger, Kukumberg – Štetka

Víťazný gól strelil už v štvrtej minúte obranca Kalle Maalahti, pre ktorého to bol v druhom zápase prvý extraligový gól. Na konečných 2:0 zvýšil v 26. minúte Maxim Golod. Brankár Jason Grande vychytal prvé čisté konto v najvyššej slovenskej súťaži.

Novozámčania nastúpili už aj s obrancom Shawnom Lalondeom a útočníkom Romanom Karaffom, ktorého získali na hosťovanie z HC Košice. Dres Slovana si prvýkrát obliekol útočník Austin Ortega. Pre zranenie im naopak chýbal obranca Sena Acolatse, ktorý by mal absentovať 6-8 týždňov.

Východniarske derby ovládli Košice

Hokejisti HC Košice zvíťazili v dvanástom kole Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:2. Po triumfe v šlágri kola preskočili svojho súpera a posunuli sa na priebežné druhé miesto tabuľky za Spišskú Novú Ves.

Na konte majú 25 bodov, Michalovce a Slovan Bratislava o jeden menej. Michalovce prvýkrát v sezóne prehrali v dvoch zápasoch za sebou, v piatok podľahli domácim Spišiakom 1:5.

Po trojzápasovej absencii sa do zostavy „oceliarov“ vrátil kapitán Michal Chovan a na víťazstve sa podieľal dvoma gólmi a asistenciou. Košičania nastúpili už aj s najnovšou akvizíciou Olivierom Archambaultom, ktorý v „košickom“ debute asistoval pri prvom góle hostí.

HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Góly: 33. Daugavinš (Bodák, Slováček), 58. Valach (Rockwood) – 22. Gildon (Archambault, Teves), 30. Martel (Jääskeläinen), 35. Chovan (Petráš, Teves), 51. Chovan (Bartánus). Rozhodcovia: Snášel, T. Orolin – Tichý, Durmis, vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 3223 divákov.

Michalovce: Junca – Bodák, Slováček, Meliško, Brejčák, Drgoň, Kulda, Pišoja – Daugavinš, Rockwood, Krastenbergs – Svitana, Johnson, Fominych – Valach, Gabriel, Michnáč – Kabáč, Solenský, Vašaš – Fedor

Košice: Riečický – Parlett, Teves, Ferenc, Gildon, Bartoš, Deyl, Mitro – Mikúš, Krivošík, Archambault – Jääskeläinen, Pollock, Petráš – Bartánus, Chovan, Martel – Repčík, Havrila, Šimun

Poprad preťal Zvolenu víťaznú šnúru

Hokejisti HKM Zvolen prehrali v dvanástom kole Tipos extraligy doma s HK Poprad 0:2 a ukončili tak svoju trojzápasovú víťaznú šnúru. Tím spod Tatier bodoval v piatom dueli z uplynulých šiestich, pod Pustým hradom rozhodli o výsledku legionári.

HKM Zvolen – HK Poprad 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 4. Murphy (Kotvan, M. Suchý), 48. Cracknell (Calof). Rozhodovali: Hronský, Goga – M. Orolin, Staššák, vylúčení na 2 min: 1:3, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 1896 divákov.

Zvolen: Kantor – Halbert, Bindulis, Robertson, M. Hudec, Oligny, Sládok, Kobolka – Kudrna, Viedenský, M. Hecl – Bracco, Sheehy, R. Bondra – Kukuča, Zuzin, Macek – Marcinek, D. Jendek, A. Mišiak

Poprad: Vay – Kotvan, D. Brejčák, Bourque, Romančík, Fereta, O. Turan, Sluka – Centazzo, Cracknell, Calof – A. Nauš, Urbánek, Murphy – Coskey, M. Suchý, Šotek – Kundrík, T. Török, Giľák

V prvej tretine boli nebezpečnejší hostia a išli do vedenia tečom Murphyho. V strednom dejstve domáci nevyrovnali ani po prečíslení troch na jedného s koncovkou Viedenského, úspešné nebolo ani sólo Kudrnu a ešte Mišiak trafil do žŕdky.

Podtatranci mohli zvýšiť po úniku Cracknella, proti bol Kantor. Ten napokon proti tomu popradskému legionárovi kapituloval v tretej tretine, keď ho bez prípravy nepokrytý prestrelil.

Trenčín po výmene trénera bodoval naplno na ľade úradujúceho majstra

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v nedeľňajšom (20. 10.) stretnutí dvanásteho kola Tipos extraligy na ľade HK Nitra 4:1. Hostia zaznamenali prvý trojbodový zisk po odchode trénera Ernesta Bokroša a odlepili sa od dna tabuľky. „Corgoni“ prehrali druhý duel za sebou a naďalej im patrí šieste miesto.

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 20. Hrnka (Auk, Bajtek) – 4. Josling (Cardwell, Stapley), 26. Schmiemann (Green, Josling), 53. Leskinen (Cardwell, Josling), 60. Leskinen (Green). Rozhodcovia: Baluška, Klejna – Kacej, Hercog, vylúčenia: 4:7 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Nitra: Šebo – Mezei, Bača, Auk, Cotton, Stacha, Vitaloš, Fatul – Buček, Gill, Camara – Jackson, Bubela, Ritchie – Okoličány, Pobežal, Lacka – Bajtek, Hrnka, Csányi

Trenčín: Grigals – Starosta, Cardwell, Schmiemann, Hatala, Laurenčík, Bokroš, Macejko – Leskinen, Stapley, Green – Krajčovič, Krajč, Josling – Sojčík, Bortňák, Hudec – Maruna, Vaňo, Hlaváč

Duel plný súbojov a nepresností príliš veľa ofenzívnej kvality nepriniesol. Šancu na zisk bodov živili Nitrania do 53. minúty, v ktorej na rozdiel dvoch gólov odskočili hostia zásluhou Villeho Leskinena. Fínsky útočník ešte 20 sekúnd pred záverečnou sirénou spečatil triumf Dukly do prázdnej bránky.

Žilina prišla o víťazstvo v samom závere, Liptáci dokonali obrat v nájazdoch

Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili nad DOXXbet Vlci Žilina 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch v nedeľňajšom (20. 10.) zápase 12. kola Tipos extraligy.

Ešte v 57. minúte prehrávali 1:3, no góly Maxa Gerlacha a Daniela Tkáča posunuli zápas do predĺženia. Liptáci dokonali obrat v nájazdoch, v ktorých skórovali Tkáč, Martin Réway a Brendan Ranford, ktorý si pripísal víťazný gól. Ten bol jeho premiérový v drese Liptákov.

Pre Liptovský Mikuláš to bolo druhé víťazstvo po sebe, Žilina prehrala uplynulé tri duely.

HK 32 Liptovský Mikuláš – DOXXbet Vlci Žilina 4:3 pp a sn (0:0, 0:2, 2:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 45. Hraško (Avcin, Sukeľ), 57. Gerlach (Avcin, Foote), 59. Tkáč (Ranford, Quince), roz. sam. nájazd Ranford – 28. Lukosevicius (Jones, Košarišťan), 39. Varga (Miller, Galamboš), 56. Jones. Rozhodcovia: Žák, Jobbágy – Tomáš, Ordzovenský, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 1045 divákov.

Liptovský Mikuláš: Surák – Foote, Lalík, Ullman, Hraško, Jendroľ, Mezovský, Štrbáň – Gerlach, Quince, Ranford – Tkáč, Uhrík, Chmielewski – Réway, Sukeľ, Avcin – Žitný, Vankúš, Šandor

Žilina: Košarišťan – Djakov, Tourigny, Pobežal, Miller, Rajnoha, Gachulinec, Holenda – Kolenič, Jones, Koyš – Lukosevicius, Walega, Mucha – Varga, Galamboš, Bezúch – Mráz, Šmida, Dúbravík

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport