Na hlavný obsah

Honzeka privítali v NHL ľahším otrasom mozgu. Mladík naznačil, kedy by sa mohol vrátiť do hry

Honzek odohral štyri duely, vo všetkých nastúpil v prvej lajne.

Honzeka privítali v NHL ľahším otrasom mozgu. Mladík naznačil, kedy by sa mohol vrátiť do hry
Na snímke Samuel Honzek v drese Calgary Flames. Foto: Derek Cain /GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP/Profimedia

Po premiérových zápasoch v NHL sa 19-ročný útočník Calgary Flames Samuel Honzek zranil – má ľahší otras mozgu. Pre Slovenskú televíziu spomenul, že práve tvrdý zákrok od obrancu Chicaga Connora Murphyho ho definitívne privítal v najlepšej lige sveta.

„Bola to možno aj moja chyba, pretože som neočakával, že on sa tiež zaprie a bude sa snažiť trafiť ma. V podstate som ho ani nejako extra nechcel trafiť, len som sa snažil na ňom pozastaviť. Keď som padal, nečakal som, že sa tak zaprie. Mohlo to dopadnúť horšie,“ opísal pôvod svojho zranenia Honzek.

Na zranenia má smolu

Samuel Honzek má na zranenia smolu. Pred dvoma rokmi mu na juniorskom šampionáte prerušilo sezónu poranenie v oblasti lýtka. Najvyššie vybraný hráč Calgary na minuloročnom drafte mal doteraz dva vážnejšie otrasy mozgu. Aktuálny, ľahší, by ho nemal vyradiť na dlhšie obdobie.

„Tento týždeň skončí, budúci možno tréning. Do dvoch týždňov by som mohol hrať. Musím zaklopať, aj dnes sa cítim lepšie, takže to nebude také dlhé,“ predpokladá.

Miesto v NHL mu zabezpečili výborné výkony v príprave. Formu mohol gólovo potvrdiť v úvodnom zápase proti Vancouveru, keď mal tutovku hneď v prvom striedaní.

„Keby to nejako šlo dnu, tak by to bol fakt neskutočný zážitok. Prvý zápas, prvé striedanie a hneď prvý gól. Bolo by to niečo neskutočné. Škoda,“ povzdychol si Honzek.

V štyroch zápasoch nebodoval, ale zakaždým hral v elitnom útoku, priestor dostal v presilovkách aj oslabeniach.

„Chalani mi veľa hovoria, že na leveli NHL je mojou veľkou výhodou, že viem korčuľovať a hrať s pukom. To mi prízvukujú každý zápas a snažím sa to robiť každý zápas. Predsa len sa mi lepšie hrá, keď som na puku a korčuľujem,“ nechal sa počuť.

Samuel Honzek očakáva, že keď sa vrátia hráči po zranení, vedenie ho pošle do nižšej súťaže AHL.

„Neviem, či ma nechajú nehrať ako trinásteho útočníka, namiesto toho, aby som bol v AHL a hral top minúty, presilovky a oslabenia. Predsa len, tá NHL je nevyspytateľná, keďže sa môže prihodiť zranenie a hneď ide niekto hore. Fakt neviem, uvidíme,“ uzavrel stále len 19-ročný Slovák.

So Slovákom Samuelom Honzekom sa rozprával športový redaktor STVR Patrik Mitas:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport