Na hlavný obsah

Zrušenú detskú pohotovosť v Šali chcú ešte v tomto roku obnoviť, prebiehajú rokovania s ministrom Šaškom

Pohotovosť pre deti zrušili v polovici októbra.

Zrušenú detskú pohotovosť v Šali chcú ešte v tomto roku obnoviť, prebiehajú rokovania s ministrom Šaškom
Ilustračné foto. Foto: TASR

O obnovení detskej ambulantnej pohotovostnej služby v Šali rokovali primátor Jozef Belický a predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Branislav Becík s novým ministrom zdravotníctva Kamilom Šaškom (Hlas-SD).

Pohotovosť pre deti a dorast v Šali skončila voju činnosť 12. októbra. Odvtedy sú pre najmenších pacientov v prípade potreby dostupné najbližšie pohotovostné ambulancie v Nových Zámkoch a v Nitre.

„Nie je nám ľahostajný osud zrušenej detskej ambulantnej pohotovostnej služby. Nie je nám ľahostajné ani to, že rodičia so svojimi ratolesťami musia častokrát aj neskoro večer hľadať lekárov v okolí. Počúvame obyvateľov nášho kraja a riešime ich starosti. Začíname intenzívne pracovať na tom, aby bola v meste Šaľa opäť zabezpečená detská lekárska pohotovosť,“ zhrnul výsledky rokovania predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík.

Služby detskej pohotovosti v Šali využívalo donedávna vyše 300 pacientov mesačne. Znovu by mohla začať fungovať v priestoroch krajskej Polikliniky NSK Šaľa. Fungovať by mohla každý pracovný deň i počas víkendov.

Podľa Branislava Becíka pôjde o zdieľanú aktivitu župy, mesta a ministerstva zdravotníctva. Je podľa neho pravdepodobné, že detská pohotovosť by sa do Šale vrátila ešte v tomto kalendárnom roku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny