Na hlavný obsah

VIDEO: Haaland opäť ukázal svoju genialitu. Jeho akrobatický gól obletel internet

Hviezdna chvíľa nórskeho útočníka prišla v 58. minúte.

VIDEO: Haaland opäť ukázal svoju genialitu. Jeho akrobatický gól obletel internet
Na snímke Erling Haaland. Foto: SITA/AP

Po Slovane Bratislava si s hviezdami nabitým Manchestrom City zmerali sily v základnej fáze Ligy majstrov aj futbalisti pražskej Sparty v zostave so slovenským reprezentantom Lukášom Haraslínom.

Rovnako ako belasí, aj český celok zaknihoval s anglickým gigantom vysokú prehru. Zverenci Dána Larsa Friisa dokonca inkasovali ešte o jeden gól viac ako Slovanisti a favoritovi celej súťaže podľahli 0:5.

„Zlatanovský“ gól Haalanda

Viac ako o samotnom výsledku sa po zápase diskutuje o akrobatickom góle Erlinga Haalanda z 58. minúty. Hviezdny útočník poslal center Savinha do siete pätičkou vo výške ramien, pričom loptu prudko sklepol a tá preskočila Vindahla.

Pozriete si spomínaný gól Erlinga Haalanda:

 „Bol to úžasný gól, zostal som bez slov. Keď skóroval proti Dortmundu, pozeral som to v televízii a vidieť niečo podobné naživo bolo úžasné,“ povedal Matheus Nunes na adresu nórskeho spoluhráča podľa agentúry AFP.

Chválou na Haalandovu adresu nešetril ani autor otváracieho gólu stretnutia Phil Foden: „Je to zviera, však? Kebyže to skúsim spraviť ja, natiahol by som si slabiny. Neviem, ako to spravil, asi to je jeho dlhými nohami.“

Pozitívnych ohlasov sa Haaland dočkal nielen z domáceho tábora. „Dal nohu fakt vysoko, čo dokáže skutočne len on. Preto je najlepší,“ okomentoval podľa iRozhlas.cz sparťanský stopér Martin Vitík. Brankár Peter Vindahl už taký výrečný nebol. „Úprimne, je mi to úplne ukradnuté,“ nechal sa počuť.

Presný zásah nórskeho kanoniera sa čiastočne podobal na gól spred dvoch rokov proti Borussii Dortmund, ktorý bol vyhlásený za najlepší v danej sezóne Ligy majstrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport