Na hlavný obsah

Športovým manažérom nebol ani dva mesiace: Škrtel skončil v Dunajskej Strede

Škrtel sa stal súčasťou klubu v polovici septembra.

Športovým manažérom nebol ani dva mesiace: Škrtel skončil v Dunajskej Strede
Na snímke Martin Škrtel po príchode do DAC. Foto: Facebook/DAC 1904

Martin Škrtel vo štvrtok (24. 10.) skončil ako športový riaditeľ v Dunajskej Strede. Vedenie na oficiálnej stránke informovalo, že s ním ukončilo spoluprácu po vzájomnej dohode. Bývalý reprezentačný obranca opúšťa účastníka Niké ligy na základe vlastnej žiadosti z osobných dôvodov.

Dunajská Streda oficiálne oznámila angažovanie Škrtela 19. septembra. Vo funkcii športového manažéra tak pobudol necelý mesiac.

Škrtel sa k odchodu vyjadril aj na sociálnej sieti, pričom zdôraznil, že jeho rozhodnutie sa zrodilo po dôkladnej úvahe.

„Chápem, že moje rozhodnutie môže vyvolať rôzne reakcie, podobne ako to bolo pri mojom nástupe do DAC. Avšak dovoľujem si vás všetkých – fanúšikov, média aj kritikov – požiadať o pochopenie. Dôvod môjho odchodu je čisto osobný a nemá žiadne iné pozadie,“ napísal.

Fanúšikom a celému klubu želá len to najlepšie. „Ďakujem klubu za príležitosť a za dôveru, ktorú mi prejavil, najmä majiteľovi klubu Oszkárovi Világimu a výkonnému riaditeľovi Janovi Van Daelemu. Podmienky, zázemie a spôsob ich práce prerastajú hranice Slovenska,“ dodal.

Bývalý úspešný obranca viedol Slovensko ako kapitán v premiére na ME v roku 2016. „Sokoli“ postúpili na tomto turnaji do osemfinále, čo je ich doterajšie maximum na vrcholovom podujatí.

Bývalý stopér bol aj na MS 2010 v JAR, čo je doposiaľ jediný svetový šampionát, na ktorom štartovali Slováci. Reprezentačnú kariéru ukončil v októbri 2019 a so 104 duelmi v národnom drese je na piatom mieste historických tabuliek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport