Na hlavný obsah

Do extraligy prichádza desiatka draftu s viac ako 500 štartmi v NHL: Nové Zámky posilní Nick Ritchie

V slovenskej najvyššej súťaži pôsobí aj jeho brat Brett.

Do extraligy prichádza desiatka draftu s viac ako 500 štartmi v NHL: Nové Zámky posilní Nick Ritchie
Na snímke Nick Ritchie v drese Bostonu. Foto: Scott Taetsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

Vedenie hokejového klubu z Nových Zámkov sa dohodlo na zmluve s kanadským útočníkom Nickom Ritchiem. Dvadsaťosemročného krídelníka draftoval do NHL tím Anaheim Ducks v roku 2014 v prvom kole z celkového desiateho miesta. Zámčania o tom informovali na svojom webe.

Ritchie odohral v profilge 519 zápasov s bilanciou 90 gólov a 105 asistencií. Okrem Anaheimu si zahral aj za Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Arizonu Coyotes a Calgary Flames. V sezóne 2019/2020 si zahral v Bostone aj so slovenským bekom Zdenom Chárom. Naposledy si v ročníku 2023/2024 obliekal dres tímu Iserlohn Roosters, ktorý pôsobí v nemeckej najvyššej súťaži.

Vo Fínsku ho suspendovali

Vysoký útočník v sezóne 2023/2024 počas pôsobenia vo fínskom Kärpät Oulu predviedol aj svoju negatívnu stránku. V dueli proti TPS Turku sa pri mantineli dostal do konfliktu s Markusom Nurmim.

Toho poslal k zemi a následne ho opakovanie udieral do hlavy, aj po tom, čo mu spadla prilba. Zastaviť ho museli až rozhodcovia. Následne bol suspendovaný na osem zápasov.

V slovenskej najvyššej súťaži pôsobí aj jeho brat Brett, ten oblieka dres HK Nitra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport