Na hlavný obsah

Žreb EL: Lobotka si zahrá proti Granade, Slavia vyzve tím z Premier League

Ťažké výzvy čakajú na Manchester United či Arsenal.

Žreb EL: Lobotka si zahrá proti Granade, Slavia vyzve tím z Premier League
Žreb Európskej ligy UEFA. Foto: TASR/AP

Futbalisti SSC Neapol sa stretnú v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2020/2021 s FC Granada. Rozhodol o tom pondelňajší (14. 12.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. V drese talianskeho klubu pôsobí stredopoliar slovenskej reprezentácie Stanislav Lobotka.

Pražská Slavia sa o osemfinále pobije s anglickým Leicestrom City, Manchester United dostal aktuálneho lídra španielskej ligy Real Sociedad San Sebastián. Zaujímavý môže byť aj súboj Arsenalu Londýn s Benficou Lisabon či konfrontácia bývalých európskych šampiónov AC Miláno a CZ Belehrad.

V osudí bolo 32 klubov z 19 krajín, 12 víťazov základných skupín EL, 12 druhých tímov a osem mužstiev z tretích miest skupín LM. Rozdelení boli na nasadené a nenasadené. Pri žrebe sa nemohli stretnúť ani kluby z jednej krajiny, ani súperi z rovnakej základnej skupiny, resp. vo vzájomnom súboji mužstvá z Ruska a Ukrajiny. Úvodné stretnutia šestnásťfinále sa odohrajú 18. februára, odvety sú na programe o týždeň neskôr. Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí. Finále sa uskutoční 26. mája v Gdansku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport