Na hlavný obsah

Krúpa by sa nevybral cestou málo efektívnej čínskej vakcíny, Blanár by sa inšpiroval Maďarskom

Vakcinačný plán podľa Blanára nie je detailný.

Krúpa by sa nevybral cestou málo efektívnej čínskej vakcíny, Blanár by sa inšpiroval Maďarskom
Na snímke vľavo poslanec Juraj Krúpa (OĽANO) a vpravo podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD). Foto: TASR, koláž: RTVS

„Do krajín Európskej únie neprichádza dostatočné množstvo očkovacích látok a čakáme, aby nebol výpadok a aby ľudia dostali druhú dávku včas.“ Skonštatoval to v dnešnej relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽANO) smerom k tempu vakcinácie občanov SR. Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) kritizoval vakcinačný plán. Hovorí, že mal byť pripravený do posledného detailu.

„Vláda by sa mala zamerať na očkovanie obyvateľstva či nákup vakcín z tzv. voľného trhu od krajín, ktoré si ich kúpili a nevyužili,“ spresnil Blanár s tým, že krajiny ako Maďarsko a Srbsko idú dobrou cestou, keďže tamojšie úrady schválili vakcínu z Ruska či z Číny.

Krúpa povedal, že by sa neuberal cestou málo efektívnej čínskej vakcíny (približne 50 %, pozn.). Pri ruskej látke Sputnik V však pripustil, že ak ju Európska agentúra pre lieky (EMA) vyhodnotí ako dobrú, nebude s ňou mať problém.

Celú reláciu Sobotné dialógy si môžete vypočuť v archíve RTVS alebo v podcastovej aplikácii Apple Podcasts, Spotify alebo Google Podcasts.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko