Na hlavný obsah

Bývalý sudca Molnár ostáva vo väzbe, rozhodol súd

Väzbu mu predĺžil do 11. júna.

Bývalý sudca Molnár ostáva vo väzbe, rozhodol súd
Na snímke exsudcu Richarda Molnára privádzajú na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Niekdajší sudca Krajského súdu v Bratislave Richard Molnár, obvinený v kauzách Búrka a Víchrica, zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom v utorok (16. 2.) sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Sudca zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby a, naopak, predĺžil mu ju do 11. júna. Pôvodne mal byť väzobne stíhaný do 11. marca. V utorok ŠTS tiež rozhodol, že bývalá štátna tajomníčka na Ministerstve spravodlivosti SR Monika Jankovská bude prepustená z vyšetrovacej väzby. Toto rozhodnutie rovnako nie je právoplatné.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali 11. marca minulého roka 13 sudcov v rámci akcie Búrka. Obvinenia padli z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti.

Molnár je obvinený aj v rámci minuloročnej jesennej akcie Víchrica. Vtedy NAKA zadržala a obvinila aj podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára a ďalšie osoby. Je medzi nimi aj bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu SR Jarmila Urbancová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko