Na hlavný obsah

Ďalšia medaila. Horvátová je biatlonovou vicemajsterkou sveta

Kapustová o deň skôr získala bronz.

Ďalšia medaila. Horvátová je biatlonovou vicemajsterkou sveta
Na snímke slovenská reprezentantka v biatlone Henrieta Horvátová. Foto: TASR

Slovenská biatlonistka Henrieta Horvátová vybojovala v nedeľných (28. 2.) vytrvalostných pretekoch junioriek na 12,5 km na MS v rakúskom Obertilliach striebornú medailu. S jedinou chybou na strelnici stratila na víťazku Francúzku Camille Benedovú 1:25,4 min. Tretia skončila Talianka Betarice Trabucchiová (+1:34,3).

Pre Slovensko je to už druhá medaila na prebiehajúcom svetovom šampionáte juniorov a kadetov. V sobotu získala Ema Kapustová bronz v individuálnych pretekoch kadetiek na 10 km.

Horvátová mala na strelnici bilanciu 0-1-0-0 a bežecky sa na trati postupne zlepšovala, takže v cieli ju predstihla iba Benedová, ktorá ako jediná v konkurencii 90 štartujúcich vybielila všetky terče. Ďalšia Slovenka Zuzana Remeňová skončila na 23. mieste s tromi chybami (1-1-0-1) a so stratou 3:50,7 min., Júlia Machyniaková obsadila 41. priečku (2-0-1-2, +5:26,7) a Lucii Michaličkovej patrila až s deviatimi nepresnými výstrelmi (3-2-1-3) 75. pozícia s mankom 10:38,4 min.

„V celej sezóne som nemala juniorské preteky, porovnávala som sa dosiaľ len so svetovou špičkou. A takto to vypálilo. Nešla som na šampionát s veľkým očakávaním, aby som to náhodou nepokazila. Snažím sa všetky preteky brať rovnako a nezáleží na tom, či sú to majstrovstvá sveta, Svetový pohár alebo IBU Cup,“ uviedla Henrieta Horvátová pre web slovenskybiatlon.sk. „Začala som celkom fajn a neskôr som si držala časové rozostupy. S posledným výstrelom mávam veľký problém. Cítila som veľký tlak, preto som si dala pozor. Radšej som to predýchala aj s väčšou pauzou a nakoniec to vyšlo. Určite sa dá spraviť aj lepší výkon, ale toto je moja najlepšia forma v sezóne. Neverím tomu, čo som dosiahla ani teraz, keď už mám medailu na krku,“ dodala.

Pre Henrietu Horvátovú ide o posledný mládežnícky šampionát. Jej maximom je trináste miesto na dorasteneckých MS. V kategórii junioriek bolo jej maximom dosiaľ 35. miesto, teraz teda dosiahla svoj dosiaľ najlepší výsledok na vrcholnom podujatí, pripomenul portál slovenskybiatlon.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport