Na hlavný obsah

Jankovskú po incidente nenavštívil ani jej obhajca, necíti sa spôsobilá

Bývalá tajomníčka je hospitalizovaná v Trenčíne.

Jankovskú po incidente nenavštívil ani jej obhajca, necíti sa spôsobilá
Na snímke obhajca Moniky Jankovskej Peter Erdös (vpravo) pred Nemocnicou pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Foto: TASR

Obhajca väzobne stíhanej Moniky Jankovskej Peter Erdös sa v pondelok (1. 2.) nestretol so svojou klientkou v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Moja klientka má vedomosť, že som ju prišiel navštíviť, ale vzhľadom na nedeľné udalosti a pondelkový prevoz do Trenčína sa momentálne necíti fyzicky spôsobilá na prijímanie akýchkoľvek návštev,“ povedal Erdös s tým, že klientku chce navštíviť v utorok (2. 2.).

Ako dodal, lekári vo väzenskej nemocnici v Trenčíne mu neposkytli žiadne informácie o zdravotnom stave jeho klientky. „Nie som oprávnená osoba, nemám akékoľvek informácie o jej zdravotnom stave,“ doplnil obhajca.

V nedeľu (31. 1.) krátko predpoludním príslušníci z ústavu Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že nereaguje obvyklým spôsobom. Hovorca Ministerstva spravodlivosti SR Peter Bubla doplnil, že obvinená bola na základe odporučenia ústavného lekára vyšetrená vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. V pondelok ju previezli do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Ako informovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), rezort z preventívneho dôvodu eviduje incident Moniky Jankovskej ako pokus o samovraždu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko