Na hlavný obsah

Bratia obvinení z vraždy maltskej novinárky požadujú milosť výmenou za informácie

Ponúkajú dôkazy, ktoré spoja s vraždou vrcholných politikov.

Bratia obvinení z vraždy maltskej novinárky požadujú milosť výmenou za informácie
Na archívnej snímke zo 16. októbra 2018 kvety a sviečka pred fotografiou zosnulej maltskej blogerky Daphne Caruanovej Galiziovej. Foto: TASR/AP

Bratia Alfred a George Degiorgiovci, obvinení z vraždy maltskej investigatívnej novinárky a blogerky Daphne Caruanovej Galiziovej, požiadali v utorok (23. 3.) o udelenie prezidentskej milosti. Imunitu pred trestným stíhaním sa pokúšajú získať výmenou za poskytnutie dôkazov spájajúcich vrcholných politikov s touto vraždou i ďalšími trestnými činmi. Informovala o tom agentúra DPA.

Bratia Degiorgiovci podali svoje žiadosti o udelenie prezidentskej milosti presne mesiac po tom, ako Vince Muscat – tretí muž obvinený z vraždy Galiziovej, – na súde priznal svoj diel viny a súhlasil, že bude vypovedať proti obom bratom a ďalším osobám.

Alfred Degiorgiov vo svojej žiadosti tvrdí, že má informácie, ktoré môžu spojiť s vraždou novinárky bývalého ministra. Okrem toho má správy, že jeden zo súčasných ministrov bol zapletený do pokusu o lúpež. Druhý z bratov tvrdí, že má informácie o dvoch nevyriešených bombových útokoch na automobily a ďalšej, bližšie nešpecifikovanej vražde.

Žiadosti bratov o milosť posúdia maltský policajný komisár a generálny prokurátor, posledné slovo bude mať premiér a jeho kabinet, píše DPA. Nadácia, ktorú založila Galiziovej rodina, v utorok oznámila, že je proti tomu, aby bola bratom udelená milosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet