Na hlavný obsah

Bývalí prezidenti USA podporili očkovanie. Okrem Trumpa

Vo videu sa okrem neho objavili všetci žijúci exprezidenti.

Bývalí prezidenti USA podporili očkovanie. Okrem Trumpa
Bývalý americký prezident Donald Trump. Foto: SITA/AP

Bývalí prezidenti Spojených štátov okrem Donalda Trumpa vyzvali Američanov, aby sa dali zaočkovať proti novému koronavírusu. Urobili tak v spoločnom videu, ktoré bolo zverejnené vo štvrtok, informovala agentúra AFP.

V minútovom videu na podporu vakcinačnej kampane sa objavili všetci žijúci exprezidenti USA: Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton a Barack Obama spoločne s svojimi manželkami.

„Táto vakcína znamená nádej,“ povedal Obama. „Ochráni vás a tých, ktorých milujete pred touto nebezpečnou a smrteľnou chorobou,“ uviedol.

„Aby sme sa zbavili tejto pandémie, je dôležité, aby sa naši občania dali zaočkovať,“ zdôraznil George W. Bush.

Exprezidenti si zaspomínali aj na časy pred pandémiou COVID-19 a na to, čo im v súčasnosti chýba. „Chcem sa vrátiť do práce a mať možnosť pohybovať sa,“ povedal Clinton. Obama by si zase želal, aby mohol navštíviť 83-ročnú matku svojej manželky Michelle, „objať ju a navštíviť ju na jej narodeniny“. Bush sa nevie dočkať, kedy bude môcť opäť ísť na zápas svojho obľúbeného bejzbalového tímu.

Video zachytáva i okamihy, keď bývalí prezidenti USA a ich manželky dostali vakcínu proti koronavírusu.

Do tejto iniciatívy na podporu očkovania sa nezapojili Donald Trump ani jeho manželka Melania. Obaja sa dali zaočkovať v januári ešte pred odchodom z Bieleho domu, avšak táto informácia prenikla na verejnosť až o niekoľko týždňov neskôr.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet