Na hlavný obsah

Polícia odhalila už viac ako 28 000 prípadov porušenia zákazu vychádzania

Od začiatku roka tiež eviduje 875 prípadov nedodržania karantény.

Polícia odhalila už viac ako 28 000 prípadov porušenia zákazu vychádzania
Na snímke policajt zastavuje vozidlo. Foto: TASR

Za uplynulý týždeň od 15. 3. do 21. 3. polícia odhalila celkovo 5 591 porušení protiepidemických opatrení. Konkrétne išlo o 3 915 prípadov porušenia zákazu vychádzania, 1 569 prípadov porušenia nosenia rúšok, 99 prípadov nedodržania karantény a osem prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok.

„Zvýšený výkon kontrol je zameraný hlavne na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, ale aj na dodržiavanie zákazu vychádzania na hlavných cestných ťahoch a hraniciach okresov so zlou, resp. zhoršenou epidemiologickou situáciou (najmä diaľnice, cesty pre motorové vozidlá I. a II. triedy). Kontroly sú taktiež zamerané na opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania, resp. účelu cesty,“ informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Spresnila, že polícia počas týždňa skontrolovala 103 805 ľudí. Za priestupky a delikty uložila 3 961 pokút za takmer 124 500 eur, 854 prípadov vyriešila napomenutím, 103 prípadov bolo postúpených a 305 je v riešení.

„Počas 11. týždňa tohto roka bolo do služby velených viac ako 20 900 policajtov a vojakov,“ uviedla hovorkyňa s tým, že Policajný zbor v prípade kontrol dodržiavania opatrení úzko spolupracuje aj s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva. „Policajti kontrolujú aj platnosť certifikátov nie staršiu ako sedem dní, čo znamená, že do lehoty určenej podľa dní sa nezapočítava deň, keď došlo k vykonaniu testu. Prvým dňom, od kedy sa započítava platnosť testu, je vždy nasledujúci kalendárny deň,“ dodala Bárdyová.  

Aktuálne rozdelenie okresov podľa covidového automatu a platné protiepidemické opatrenia nájdete tu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko