Na hlavný obsah

Predsedníctvo Za ľudí reaguje na Matovičove podmienky. Šeliga je pripravený odstúpiť

Predsedníctvo za Šeligom aj Kolíkovou stojí.

Predsedníctvo Za ľudí reaguje na Matovičove podmienky. Šeliga je pripravený odstúpiť
Na snímke zľava podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga, podpredsedníčka strany Za ľudí Mária Kolíková a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Ramišová. Foto: TASR

Predsedníctvo strany Za ľudí stojí za ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou a podpredsedom Národnej rady (NR) SR Jurajom Šeligom.

Uviedli to v pondelok (22. 3.) v reakcii na vyjadrenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ktorý aj odchodom Kolíkovej a Šeligu podmienil svoju demisiu. Obaja vo funkciách podľa strany riadne plnili programové vyhlásenie vlády aj svoje povinnosti voči koaličným partnerom.

Podpredseda strany Juraj Šeliga v pondelok (22. 3.) informoval, že je pripravený vzdať sa postu podpredsedu NRSR. „Dnes som informoval orgány našej strany, že som pripravený opustiť post podpredsedu NR SR a do rokovaní o ďalšom postupe v koalícii je moje funkcia k dispozícii strany a záujmu koalície,“ napísal Šeliga na sociálnej sieti. Dodal, že o svojom rozhodnutí už informoval predsedu NR SR Borisa Kollára a až do rozhodnutia straníckych orgánov a uzatvorenia novej koaličnej dohody nebude viesť rokovanie NRSR. „Predseda Národnej rady to akceptoval.“

„Predsedníctvo strany vníma podmienky predsedu vlády Igora Matoviča, že odstúpi z funkcie iba v prípade, ak Mária Kolíková a Juraj Šeliga odídu z funkcií. Je našou povinnosťou voči občanom hľadať východiská, aby mohla nová vláda fungovať čo najskôr a riešiť skutočné problémy Slovenska, ako sú pandémia, kolabujúce zdravotníctvo, efektívne očkovanie, pomoc podnikateľom či boj s korupciou,“ skonštatovala strana.

Za ľudí budú naďalej pokračovať v rokovaniach o štvorkoalícii, ako sa na tom už uznieslo ich predsedníctvo. Trvajú aj na výmene premiéra. „Vyzývame všetky koaličné strany, aby sa vrátili k rokovaniam, pretože nedohoda v koalícii prehlbuje napätie v spoločnosti a dláždi cestu k návratu Fica a Pellegriniho,“ dodala strana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko