Na hlavný obsah

Slovenská informačná služba po Pčolinského zadržaní neobmedzila svoju činnosť

Jeho úlohy prevzali námestníci SIS.

Slovenská informačná služba po Pčolinského zadržaní neobmedzila svoju činnosť
Na snímke obvineného riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského odvážajú do väzby zo Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Foto: TASR

Slovenská informačná služba (SIS) je po zadržaní, obvinení a neprávoplatnom väzobnom stíhaní svojho riaditeľa Vladimíra Pčolinského naďalej funkčná. SIS vo svojom stanovisku uviedla, že si naďalej plní svoje záväzky k Slovenskej republike aj zahraničným partnerským službám.

„SIS si aj naďalej plní svoje povinnosti, ktoré jej ako štátnemu orgánu SR vyplývajú z ustanovení všeobecne záväzných právnych predpisov, ako aj záväzky vyplývajúce zo spolupráce so zahraničnými partnerskými spravodajskými službami. Riadenie SIS je zabezpečené v súlade so štatútom SIS, schváleným vládou SR, internými organizačnými predpismi a povereniami na zastupovanie riaditeľa SIS,“ uviedla informačná služba v utorok (16. 3.).

Riadiace úlohy v službe aktuálne prevzali námestníci SIS v rozsahu svojich riadiacich kompetencií. „Uvedené skutočnosti boli zo strany SIS prezentované 15. marca aj Osobitnému kontrolnému výboru Národnej rady SR na kontrolu činností SIS,“ dodala služba.

Predseda Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti SIS Marián Saloň (Smer-SD) v pondelok (15. 3.) po mimoriadnom rokovaní výboru priblížil, že námestníci majú z titulu svojich poverení kompetencie nastavené tak, že v plnom rozsahu dokážu zabezpečiť chod služby, čo sa týka pôsobenia doma alebo v zahraničí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko