Na hlavný obsah

Sme rodina odíde z vlády, ak sa nesplnia ich konkrétne požiadavky. Nejde o personálne otázky

Kríza by sa podľa Kollára mala ukončiť už dnes.

Sme rodina odíde z vlády, ak sa nesplnia ich konkrétne požiadavky. Nejde o personálne otázky
Na snímke vľavo v popredí predseda NR SR Boris Kollár a vpravo minister práce Milan Krajniak (obaja Sme rodina). Foto: RTVS

Hnutie Sme rodina nebude požadovať žiadne personálne zmeny vo vládnej koalícii. Oznámil to predseda parlamentu a šéf hnutia Boris Kollár. „Máme tu vlečúci sa spor medzi dvomi koaličnými lídrami, čo vyústilo až do vládnej krízy. Sme rodina je za to, aby táto vláda dovládla v štvorkoalícii, ako sme sa pred rokom dohodli a budeme robiť všetko pre to, aby sme pomáhali občanom. Nemôžeme sa vybíjať v žabomyších vojnách a škriepkach,“ skonštatoval v stredu (10. 3.) po zasadnutí predsedníctva hnutia.

Dve koaličné strany (SaS, Za ľudí, pozn.) podľa neho majú personálne požiadavky v súvislosti s tým, aby odstúpil premiér Igor Matovič či minister zdravotníctva Marek Krajčí (obaja OĽANO). Na stole je však aj požiadavka od OĽANO, aby odstúpil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). „Pýtam sa, čo by sa tým zmenilo? Matovič a Sulík sú predsedovia, prešli by do parlamentu a cirkus by sme mali v národnej rade,“ doplnil Kollár s tým, že by boli problémy aj s prijímaním zákonov. „Chceme, aby vláda pokračovala bez urážok a aby zákony prechádzali ako doteraz,“ poznamenal.

Kollár zvolal na stredu o 19.00 h koaličnú radu do Národnej rady SR, keďže stanoviská všetkých štyroch strán už sú známe. „Dnes by sme chceli túto vládnu krízu ukončiť,“ vyhlásil.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) upresnil, že hnutie prichádza s konkrétnymi požiadavkami, ktoré bude požadovať od koaličných partnerov. „V prípade, že nebudú naplnené, my sa zoberieme a z tejto vlády odídeme,“ povedal Kollár.

Všetky prípadné legislatívne zmeny súvisiace s týmito opatreniami by chceli schváliť ešte na marcovej schôdzi tak, aby mohli nadobudnúť účinnosť od 1. apríla 2021.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko