Na hlavný obsah

Špeciálna prokuratúra žiada Kolíkovú, aby podala dovolanie vo veci Haščákovej väzby

Najvyšší súd ho prepustil na slobodu začiatkom januára.

Špeciálna prokuratúra žiada Kolíkovú, aby podala dovolanie vo veci Haščákovej väzby
Na snímke finančník Jaroslav Haščák. Foto: TASR

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) požiadal ministerstvo spravodlivosti pod vedením ministerky Márie Kolíkovej (Za ľudí) o podanie dovolania v prípade finančníka Jaroslava Haščáka. Toho Najvyšší súd (NS) SR na začiatku januára prepustil pre nedostatok dôkazov z väzby a ďalej je stíhaný na slobode.

„Môžeme potvrdiť, že nám v uvedenej veci bol doručený návrh na podanie dovolania, povedal pre agentúru TASR hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla. Ide o rozsiahly podnet, s ktorým sa ministerstvo potrebuje oboznámiť. „Po preštudovaní podnetu a spisovného materiálu ministerka spravodlivosti následne rozhodne o prípadnom podaní opravného prostriedku vo veci,“ dodal.

Obvineného spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka prepustil Najvyšší súd na slobodu 7. januára spolu s  Danou Arpášovou. Senát vtedy dospel k záveru, že existencia väzobných dôvodov u obvinených nie je daná. Zrušil tak decembrové rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý ich do väzby zobral z dôvodu obavy z kolúzneho správania.

Jaroslava Haščáka policajný vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Následne sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmietal a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám. V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali ozbrojení policajti 1. decembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko