Na hlavný obsah

V Káhire sa zrútila obytná budova, zahynulo najmenej 8 ľudí

Príčiny tragédie zatiaľ nie sú známe.

V Káhire sa zrútila obytná budova, zahynulo najmenej 8 ľudí
Na ilustračnej snímke ľudia v uliciach Káhiry. Foto: TASR/AP

Najmenej osem ľudí zahynulo v noci na sobotu (27. 3.) pri zrútení obytného domu v egyptskej metropole Káhira. Záchranári pátrali v troskách desaťpodlažnej budovy po ďalších obetiach a zatiaľ potvrdili 29 zranených, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Tragédia sa odohrala vo štvrti Džisr as-Suwais na východe hlavného mesta z dosiaľ neznámych príčin. Polícia uzavrela okolie, aby záchranárom neprekážali v práci zvedavci a ľudia, ktorí sa snažili v troskách hľadať príbuzných, napísala agentúra AP.

Úrady nariadili vytvorenie technickej komisie na zistenie príčiny zrútenia, ako aj posúdenie statiky okolitých budov, uviedla kancelária oblastného guvernéra.

V Egypte došlo v posledných rokoch k viacerým zrúteniam budov, ktoré si vyžiadali obete na životoch. Takéto prípady v krajine často pripisujú nekvalitnej výstavbe v chudobných štvrtiach, slabej údržbe starnúcich budov i porušeniam stavebných predpisov. Egyptská vláda nedávno spustila zákrok proti nelegálnej výstavbe, dodáva AP.

K tragickej udalosti došlo len niekoľko hodín po tom, ako Egyptom otriasla správa o zrážke dvoch vlakov, ktorá si vyžiadala viac než 30 obetí a desiatky zranených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet