Na hlavný obsah

Zrážka vlakov v Egypte si vyžiadala viac než 30 obetí

Desiatky ľudí sa zranili.

Pri zrážke dvoch vlakov v piatok (26. 3.) v Egypte zomrelo 32 ľudí a zranilo sa 66 cestujúcich. Oznámila to egyptská televízia. Vlaky sa zrazili v provincii Suhág. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že zranených je 50 ľudí. Na miesto prišli desiatky sanitiek a rozvážajú ranených do nemocníc.

Prokurátor nariadil začať vyšetrovanie, na miesto mieri ministerka zdravotníctva Halami Zajdová. Prezident Abdal Fattah Sisi povedal, že ľudia, ktorí nesú za nehodu zodpovednosť, budú exemplárne potrestaní.

Podľa prvých správ zástupcov železníc išli vlaky v tom istom smere a prvý z nich sa náhle zastavil, pretože zatiaľ neznámi páchatelia použili v niekoľkých vagónoch záchrannú brzdu. Vlaky nešli rýchlo. Niekoľko vagónov je zničených a ďalšie sa prevrátili.

Druhá súprava narazila do prvej zozadu v blízkosti mesta Tahta, ktoré leží na brehu Nílu asi 360 kilometrov južne od Káhiry. Nešťastie sa týka vlakov, z ktorých prvý išiel z Luxoru do Alexandrie a druhý z Asuánu do Káhiry.

https://twitter.com/RT_com/status/1375424798269005832

Z Egypta prichádzajú správy o vlakových nešťastiach často. Pri tom najtragickejšom zhorelo v roku 2002 južne od Káhiry 370 ľudí. V roku 2019 narazila jedna súprava na káhirskej hlavnej stanici do zátarasy. O život vtedy prišlo vyše 20 ľudí a viac ako 40 sa zranilo. Pre túto nehodu odstúpil minister dopravy Hisa Arafat.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet