Na hlavný obsah

Valášek odchádza nielen z koalície, ale aj zo strany Za ľudí

Strana vo vládnom štvorlístku zatiaľ zotrváva.

Valášek odchádza nielen z koalície, ale aj zo strany Za ľudí
Vykladanie ruskej vakcíny Sputnik V na košickom letisku 1. marca 2021. Foto: TASR

Poslanec parlamentu Tomáš Valášek opúšťa nielen koalíciu, ale aj stranu Za ľudí. Potvrdil to pre TASR. K takémuto rozhodnutiu dospel po rozhovoroch v strane, počas ktorých mal spomenúť odchod Za ľudí z vládneho štvorlístka.
„Nechcem byť súčasťou koalície, ktorá je pripravená očkovať ľudí neregistrovanou vakcínou. Strana Za ľudí to vidí rovnako, ale na rozdiel odo mňa je pripravená v koalícii pokračovať, nemám preto na výber iné ako odísť,“ vysvetlil Valášek.

Za ľudí tak v priebehu dvoch týždňov opustili dvaja poslanci. Najskôr to bol 17. februára Miroslav Kollár, ktorý dlhodobo kritizoval opatrenia, ktoré prijímala vláda v boji proti pandémii koronavírusu. „Mesiace sa snažím na chyby v manažmente pandémie upozorňovať. Ako poslanec tejto vládnej koalície a zároveň ako človek zdola, z praxe. Najprv interne, ale keď sa nič nedeje, kričím nahlas. Márne,“  konštatoval Kollár.

Valáškovi sa nepáči spôsob a rozhodnutie premiéra Igora Matoviča (OĽANO) nakúpiť 2 000 000 dávok neregistrovanej ruskej vakcíny Sputnik V.

Avizoval, že spolu s Kollárom chce v národnej rade fungovať v rámci parlamentnej opozície. „Budeme diskutovať, ako byť v parlamente dôstojnou, odbornou opozíciou nezaťaženou zlodejstvami či fašizmom,“ poznamenal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko