Na hlavný obsah

Tottenham povedie najmladší tréner v histórii Premier League

Klub našiel náhradu za odvolaného Josého Mourinha.

Tottenham povedie najmladší tréner v histórii Premier League
Na archívnej snímke z roku 2015 nový tréner Tottenhamu Ryan Mason. Foto: TASR/AP

Ryan Mason povedie futbalistov Tottenhamu Hotspur v anglickej Premier League do konca aktuálnej sezóny. Dvadsaťdeväťročný niekdajší stredopoliar Hotspur či Hullu City ukončil hráčsku kariéru v roku 2018 na základe odporúčania lekárov. Nedokázal sa totiž úplne doliečiť po fraktúre lebky, ktorú utrpel v januári 2017 v súboji proti FC Chelsea po strete hlavami s obrancom súpera Garym Cahillom.

V pondelok (19.4.) ho vedenie „kohútov“ ako kouča juniorky vymenovalo ako dočasnú náhradu za odvolaného Josého Mourinha, v utorok (20. 4.) však klub informoval o jeho zotrvaní na lavičke A-tímu až do konca súťažného ročníka. Mason premiéru na novom poste absolvuje v stredu (21. 4.) v ligovom súboji proti Southamptonu, stane sa tak najmladším hlavným koučom v histórii Premier League. Doteraz tento primát patril Attiliovi Lombardovi, ktorý v marci 1998 viedol futbalistov Crystal Palace v súboji proti Aston Ville vo veku 32 rokov a 67 dní.

Ozajstný „krst ohňom“ zažije Mason počas najbližšieho víkendu, v ktorom Tottenham nastúpi vo finále Ligového pohára proti Manchestru City.

Futbalistom Tottenhamu patrí v tabuľke Premier League siedma priečka s päťbodovým mankom na štvrtý West Ham. „Máme káder plný talentovaný hráčov a veríme mu. Máme pred sebou ešte šesť ligových duelov a pohárové finále. Všetku energiu sústredíme na silný finiš sezóny,“ povedal šéf klubu Daniel Levy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport