Na hlavný obsah

UEFA zatiaľ nebude trestať kluby za založenie Superligy

Semifinále Ligy majstrov sa odohrá podľa plánu.

UEFA zatiaľ nebude trestať kluby za založenie Superligy
Na snímke prezident UEFA Aleksander Čeferin. Foto: TASR/AP

Európska futbalová únia (UEFA) sa na piatkovom (23. 4.) zasadnutí svojho výkonného výboru rozhodla minimálne nateraz netrestať dvanástku klubov, ktoré v predchádzajúcich dňoch avizovali vznik novej Superligy. Z tejto iniciatívy napokon po pár dňoch zišlo. Informuje o tom španielsky denník AS na svojom webe. Ako upozorňuje, UEFA môže k prijatiu trestov či sankcií pristúpiť neskôr.

V praxi to znamená, že španielsky Real Madrid aj anglické tímy FC Chelsea Londýn a Manchester City sa môžu nerušene pripravovať na semifinálové súboje Ligy majstrov. Spolu s nimi medzi kvartetom semifinalistov figuruje aj francúzsky klub Paríž Saint-Germain, ktorý nebol medzi tuctom európskych klubov zapojených v spomenutej iniciatíve. To isté platí aj pre londýnsky FC Arsenal a Manchester United v Európskej lige, tieto anglické kluby čaká semifinále tejto súťaže.

Okrem uvedenej pätice tímov sa k vzniku novej Superligy hlásili aj FC Liverpool, Tottenham Hotspur, Juventus Turín, Inter Miláno, AC Miláno, Atlético Madrid a FC Barcelona. Po veľkej búrke nevôle z viacerých strán tieto mužstva aspoň dočasne pozastavili snahu o vznik novej súťaže nezávislej od UEFA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport