Na hlavný obsah

Rakúsko ukončilo sprísnené kontroly na hraniciach so Slovenskom a Českom

Spresnilo aj podmienky, za akých je možné sa vyhnúť karanténe.

Rakúsko ukončilo sprísnené kontroly na hraniciach so Slovenskom a Českom
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rakúsko zrušilo od soboty (22. 5.) sprísnené kontroly na hraniciach s Českom a Slovenskom, ktoré dočasne opätovne zaviedlo v januári vzhľadom na vysoké počty prípadov koronavírusu. Oznámilo to rakúske ministerstvo vnútra. Pri vstupe do Rakúska je však naďalej potrebné predložiť potvrdenie o negatívnom teste, zaočkovaní alebo uzdravení z covidu, informuje o tom agentúra APA.

Rakúske ministerstvo zdravotníctva medzitým aktualizovalo nariadenie o vstupe do krajiny v súvislosti s pandémiou COVID-19. Od tejto soboty tak platí, že ľudia z krajín s nízkou mierou nákazy, medzi ktoré Rakúsko aktuálne zaraďuje aj ČR a SR, musia predložiť tzv. doklad 3G (testovaný, zaočkovaný alebo uzdravený) v prípade, ak nemôžu preukázať, že sa za posledných desať dní zdržiavali výlučne v Rakúsku alebo vo svojej vlasti.

Ak takýto doklad nemajú, musia do 24 hodín podstúpiť test na covid. Na rozdiel od zaočkovaných a uzdravených ľudí musia testované osoby ísť na päť dní do karantény, ktorú však môžu opustiť po novom negatívnom teste po piatich dňoch, píše ďalej APA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko