Na hlavný obsah

Bývalý šéf inšpekcie ministerstva vnútra ide na slobodu

S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste.

Bývalý šéf inšpekcie ministerstva vnútra ide na slobodu
Na snímke Adrián Szabó. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel v utorok (17. 8.) s bývalým riaditeľom Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Adriánom Szabóom dohodu o vine a treste. Je trestne stíhaný pre zločin prijímania úplatku.

Obvinenému sa navrhuje uložiť trest odňatia slobody vo výmere troch rokov, ktorý sa podmienečne odkladá. Zároveň sa mu navrhuje uložiť probačný dohľad v skúšobnej dobe, ktorá bola stanovená na päť rokov,“ uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Súčasťou dohody je tiež návrh na peňažný trest vo výške 25 000 eur a prepadnutie dvoch mobilných telefónov a televízora. Rovnako bude mať sedem rokov zákaz vykonávať činnosť, ktorá je spojená s výkonom právomoci verejného činiteľa.

Szabóa by mali v utorok prepustiť z väzby v nitrianskej väznici. Dohodu o vine a treste musí ešte schváliť Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.   

Vláda schválila 16. júna návrh na odvolanie obvineného Szabóa z postu šéfa inšpekcie ministerstva vnútra. Vedením úradu je v súčasnosti poverený Peter Scholtz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko