Na hlavný obsah

Mikulec kritizuje vyjadrenia Hlasu na adresu polície pre obvinenie Kovaříka

Krajská prokuratúra obvinila policajného prezidenta vo štvrtok.

Mikulec kritizuje vyjadrenia Hlasu na adresu polície pre obvinenie Kovaříka
Na snímke prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík. Foto: TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) skritizoval vyjadrenia mimoparlamentnej strany Hlas-SD, že obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka spochybňuje nezávislé konanie polície. Uviedol to v sobotu (28. 8.) na sociálnej sieti.

„Ak teda pôjdeme podľa tejto logiky, čo potom znamená obvinenie, že Peter Pellegrini (Hlas-SD) dostal úplatok 150 000 eur v krabici od šampanského? Alebo informácie o zločineckej skupine, ktorá fungovala na ministerstve vnútra počas pôsobenia pani Sakovej a Kaliňáka?“ píše Mikulec.

Vyjadrenia na Kovaříkovú adresu považuje len za spôsob, ako sa prihovoriť potenciálnym voličom. Nemajú vraj žiadnu výpovednú hodnotu, faktický základ a sú zbytočné.

Minister reagoval aj na slová Denisy Sakovej (Hlas-SD), ktorá si nevedela predstaviť takéto praktiky ministerstva vnútra za Pellegriniho vlády.

„V tom sa s ňou naozaj nedá nesúhlasiť, to si totiž neviem predstaviť ani ja. Všetci dobre vieme, a na to existujú už aj relevantné dôkazy, že za ich vlády boli policajní funkcionári, politické špičky a oligarchovia chránení a nikto sa im neodvážil dať ani len pokutu za parkovanie,“ poznamenal Mikulec.

Poukazuje na to, že práve za 12 rokov trvajúcej vlády Smeru-SD, ktorého súčasťou bol aj Pellegrini, sa na Slovensku zaviedli praktiky, „za ktoré by sa veru nemuseli hanbiť ani tie najnedemokratickejšie režimy.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko