Na hlavný obsah

Požiar nemocnice v Ružomberku sa podarilo uhasiť

Pacientov evakuovali.

Požiar nemocnice v Ružomberku sa podarilo uhasiť
Hasiči zasahujú pri požiari nemocnice v Ružomberku. Foto: Hasičský a záchranný zbor

Ústrednú vojenskú nemocnici v Ružomberku zachvátil v nedeľu (17. 10.) požiar. Podľa doterajších zistení bol príčinou elektrický skrat. Požiar sa podarilo uhasiť krátko pred 16.30 h.

Ako RTVS informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková, požiar vypukol v podkroví chirurgického pavilónu približne o 7.30 h ráno. Požiar bol lokalizovaný a uhasený, avšak približne po dvoch hodinách došlo znovu k vznieteniu.

„Vojenská nemocnica začala okamžite s evakuáciou pacientov podľa evakuačného plánu za súčinnosti zdravotníckych zariadení v okolí. Nikto z pacientov ani personálu nebol ohrozený na živote, všetci sú v poriadku,“ uviedla hovorkyňa.

Podľa informácií Hasičského a záchranného zboru sa požiar strechy podarilo lokalizovať krátko po 14.00 h. a dobrovoľní hasiči z obcí Likavka, Lisková, Martinček a Černová.

Zasahujúci hasiči naďalej vykonávajú likvidačné práce, vyhľadávajú skryté ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil.

Lengvarský navštívil nemocnicu

Ústrednú vojenskú nemocnicu v Ružomberku v nedeľu osobne navštívil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO).

Šéf rezortu zdravotníctva sa informoval o tom, ako boli zabezpečené úkony v súvislosti s ochranou pacientov a zdravotníckeho personálu na oddeleniach, ktorých sa dotkol požiar.

„Bol som informovaný, že do 50 pacientov nemocnica presunula na iné oddelenia a do okolitých nemocníc. Ďakujem všetkým za okamžitú reakciu a zásah, vďaka čomu sa predišlo zraneniam, či zdravotným komplikáciám v dôsledku šíriaceho sa ohňa a tak pacienti ako aj personál nemocnice vyviazol bez zranení,“ povedal Lengvarský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko