Na hlavný obsah

Herec Baldwin, ktorý nechtiac zabil kameramanku, vystrelil zo zbrane bezdôvodne

K nehode došlo pri nakrúcaní filmu.

Herec Baldwin, ktorý nechtiac zabil kameramanku, vystrelil zo zbrane bezdôvodne
Na snímke americký herec Alec Baldwin. Foto: SITA/AP

Americký herec Alec Baldwin čelí ďalšej žalobe pre neúmyselné zastrelenie kameramanky pri nakrúcaní filmu Rust z minulého mesiaca. Podľa jednej z členiek štábu vystrelil zo zbrane bezdôvodne, keďže scéna, ktorú sa chystal nakrúcať, použitie pištole nepredpokladala.

„V scenári nebolo nič o tom, že by mal žalovaný Baldwin alebo ktokoľvek iný zo zbrane vystreliť,“ uvádza členka filmového štábu Mamie Mitchellová v žalobe, ktorá je zatiaľ druhá, čo z incidentu vzišla. Podľa agentúry AP sa očakáva, že ďalšie budú nasledovať.

Žaloba Mitchellovej sa sústredí predovšetkým na konanie Baldwina, ktorý hral hlavnú úlohu a zároveň bol tiež producentom snímky. Mitchellová údajne pri incidente stála asi meter vedľa Hutchinsovej a prekvapilo ju, že herec zo zbrane v malom kostole, kde sa práve nakrúcalo, vystrelil.

Pred scénou sa podľa nej diskutovalo o nakrútení troch záberov. Jeden mal byť zblízka na Baldwinove oči, druhý na škvrnu od krvi na jeho ramene a tretí na jeho telo, zatiaľ čo vyťahoval zbraň z puzdra.

Baldwin teda nemusel zbraň na nikoho mieriť, ani z nej strieľať, uvádza žaloba. Navyše údajne porušil bezpečnostné predpisy tým, že pištoľ vopred lepšie neskontroloval.

„(Alec) Baldwin hral ruskú ruletu, keď vypálil zbraň bez jej bližšieho preskúmania, a navyše v neprítomnosti zbrojárky,“ povedala v stredu (17. 11.) novinárom právnička Mitchellovej Gloria Allredová.

Mitchellová pri incidente utrpela „vážnu telesnú traumu, šok a poranenie nervového systému“, uvádza žaloba bez ďalších podrobností. Členka štábu preto požaduje kompenzácie a odškodnenia, ktorých presnú výšku neuvádza. Baldwin ani jeho právnici zatiaľ žalobu nekomentovali.

Herec vo videu nakrútenom ku koncu októbra vyhlásil, že štáb fungoval veľmi dobre, kým nakrúcanie neprerušila veľmi náhodná a nešťastná udalosť. Niektorí členovia štábu však už skôr uviedli, že sa na mieste nakrúcania nedodržiavali bezpečnostné predpisy a že produkcia čelila sťažnostiam niektorých pracovníkov.

Zbrojárka snímky Hannah Gutierrezová-Reedová tvrdí, že nevie, ako sa ostrý náboj do zbrane dostal, a jej právnik uviedol, že podľa ich názoru išlo o sabotáž. Vyhlásil tiež, že niekto manipuloval s miestom činu pred príchodom polície a že cieľom tohto konania je dostať Gutierrezovú-Reedovú neprávom za mreže.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet