Na hlavný obsah

Na Slovensku v októbri podľahlo covidu 429 ľudí. 86 % z nich bolo nezaočkovaných

Medzi zaočkovanými si covid vyžiadal 54 obetí.

Na Slovensku v októbri podľahlo covidu 429 ľudí. 86 % z nich bolo nezaočkovaných
Na ilustračnej snímke personál nemocnice a pacient s koronavírusom. Foto: RTVS

Z 429 októbrových úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19, bolo 86 percent nezaočkovaných ľudí. Upozornili na to dátoví analytici z Dáta bez pátosu.

Medzi plne zaočkovanými si covid vyžiadal 54 obetí, čo je 12 percent z celkového počtu. Sedem pacientov (1,6 %), ktorí chorobe podľahli, malo zaočkovaných jednou dávkou.

O nedostatočných informáciách v súvislosti s ochorením COVID-19 hovoril v sobotnej (13. 11.) diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš.

Podľa nezaradeného poslanca na dôveru ľudí nevplýva dobre napríklad fakt, že v denných štatistikách sa neuvádza, koľko percent obetí covidu bolo očkovaných alebo neočkovaných, či koľko percent ľudí napojených na umelú pľúcnu ventiláciu absolvovalo alebo neabsolvovalo vakcináciu.

„Mám taký pocit, že práve toto tajnostkárstvo ešte prehlbuje tú nedôveru ľudí vo vládu a prijímané opatrenia, pretože vláda už má nedôveru vyššiu ako 80 percent a možno aj toto je príčina toho, že tí ľudia už tým opatreniam nedôverujú,“ povedal Tomáš.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš reagoval, že zo všetkých zverejnených údajov jasne vyplýva, že ľudia neočkovaní proti ochoreniu COVID-19 sú oveľa viac ohrození, častejšie končia v nemocniciach a častejšie zomierajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko