Na hlavný obsah

Koalícia sa dohodla na finančnej odmene pre zaočkovaných seniorov

O 500-eurových poukazoch parlament hlasovať nebude.

Koalícia sa dohodla na finančnej odmene pre zaočkovaných seniorov
Na snímke podpredseda vlády SR a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Koalícia sa dohodla na „kompromisnom návrhu“ v prospech motivácie dôchodcov na očkovanie proti koronavírusu. Na utorkovej (7. 12.) tlačovej konferencii o tom informoval minister financií Igor Matovič (OĽANO). Zaočkovaní ľudia nad 60 rokov by mohli získať odmenu do výšky 300 eur.

Parlament tak nebude hlasovať o päťstoeurových poukazoch pre zaočkovaných seniorov. Nebolo isté, či by návrh v pléne získal podporu.

Za tretiu dávku 300 eur

Ak návrh schváli parlament, ľudia vo vekovej kategórii 60+, ktorí sa nechajú zaočkovať treťou dávku alebo ju už majú, získajú finančnú odmenu v hotovosti 300 eur. Seniori, ktorí doteraz očkovanie proti koronavírusu nemali, alebo absolvovali len prvú dávku, získajú po zaočkovaní 200 eur.

„Je to férový návrh, lebo mierne zvýhodňuje tých, ktorí sa doteraz chovali zodpovedne,“ povedal Matovič.

Odmenu získajú tí, ktorí sa na očkovanie prihlásia do Vianoc. Návrh má podporu všetkých štyroch koaličných partnerov. Detaily majú byť známe po stredajšom (8. 12.) rokovaní vlády.

„Chcem sa poďakovať aj strane SaS, myslím, že sme spravili dobrú dohodu, ktorá nám pomôže chrániť tých najzraniteľnejších,“ dodal Matovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko