Na hlavný obsah

V Bratislave dopravu komplikuje sneženie, stalo sa viacero dopravných nehôd

Napadnúť môže až 25 centimetrov snehu.

V Bratislave dopravu komplikuje sneženie, stalo sa viacero dopravných nehôd
Žena prechádza cez zasneženú cestu v Bratislave. Foto: TASR

Dopravu v Bratislave komplikuje vo štvrtok (9. 12.) ráno sneženie. V hlavnom meste sa stalo aj viacero dopravných nehôd. Informuje o tom Zelená vlna RTVS.

Nehoda sa stala na M. Schneidera Trnavského za supermarketom smerom do mesta. Vodiči sa v tomto úseku môžu zdržať.

V Bratislave pribudla nehoda aj na začiatku Rusovskej cesty smerom z Viedenskej cesty, vodiči sa zdržia v tomto úseku len nárazovo.

Na vjazde do Bratislavy po D2 zo Stupavy je v pravom jazdnom pruhu odstavený kamión. Vodiči sa v tomto úseku zdržia okolo 20 minút. Na D2 v smere Stupava – Lamač – tunel Sitina je zdržanie do 25 minút.

Nehoda sa stala aj na Hodonínskej pri jednom z obchodných centier smerom do Záhorskej Bystrice. Vodiči v tomto úseku musia počítať so zdržaním.

Nehoda sa stala aj na Bajkalskej pri Eurovia Aréne v smere na Prístavný most. V ľavom odbočovacom pruhu sa zrazili tri osobné autá. Staršia nehoda je aj na Pionierskej smerom na Kolibu, kde sa zrazili dve autá. V tomto úseku je potrebné rátať s nárazovým zdržaním v oboch smeroch.

V hlavnom meste môže napadnúť až 25 centimetrov snehu. Nákladným autám magistrát neodporúča vjazd do mesta.

Polícia SR na sociálnej sieti upozorňuje ľudí, aby jazdili opatrne a rátali na cestách so zdržaním. V prípade, ak nemusia, aby do Bratislavy ani nejazdili.

Polícia radí vodičom, aj ako jazdiť na snehu. Základom sú zimné pneumatiky. „Pri ovládaní auta je potrebné sa vyvarovať trhavého a prudkého pohybu. To by mohlo viesť k šmyku a následnej nehode. Pri jazde brzdite dlhšie a plynulo, rovnako to platí aj pri rozjazde,“ uviedla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny