Na hlavný obsah

Exminister Mičovský odchádza z klubu OĽANO

Do iného poslaneckého klubu nevstúpi.

Exminister Mičovský odchádza z klubu OĽANO
Na snímke exminister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Ján Mičovský (OĽANO). Foto: TASR

Bývalý minister pôdohospodárstva a poslanec NR SR Ján Mičovský odchádza z klubu OĽANO. Potvrdil to v rozhovore pre Denník N. Ako dôvod uviedol to, že premiér Eduard Heger (OĽANO) neodvolal Tibora Köszeghyho z postu generálneho riaditeľa Lesov SR.

„Teraz po Novom roku, keď premiér Heger do konca roka nevyriešil, ako mi sľúbil, odvolanie Köszeghyho, vo mne dozrelo rozhodnutie odísť z klubu OĽANO,“ uviedol Mičovský.

V klube OĽANO sa podľa vlastných slov roky venoval ochrane ľudí, „ktorí pri stretnutí s korupciou nemlčali“. „A dnes by som mal ostať ticho, keď vidím, že ľudí, ktorí uverili v zmenu a prišli mi do rezortu obetavo a odvážne pomáhať, sami vyhadzujeme? S takouto hanbou do svojej osobnej histórie za žiadnu cenu neodídem,“ vyhlásil.

Köszeghy podľa neho „dehonestuje ľudí, ktorí sú odbornou a etickou oporou podniku, a do funkcií ustanovuje ich nedôstojné protiklady“. Za problémový označil aj odstrel trofejovej zveri. „Roky bojujeme proti papalášstvu a príde tam chlap, ktorý nevie o lesníctve nič a venuje sa lovu trofejového jeleňa a muflóna? Pokojne to mohol prenechať poplatkovým hosťom,“ myslí si Mičovský.

Exminister dodal, že nevstúpi do iného poslaneckého klubu a pred najbližšími voľbami zrejme skončí v politike. V parlamente podľa vlastných slov „bude hlasovať v súlade s ústavou, podľa svojho najlepšieho vedomia a presvedčenia. A, jednoznačne, za proeurópsku a prozápadnú orientáciu Slovenska“. Tvrdí tiež, že podporí všetky protikorupčné, prolesnícke a proekologické návrhy koalície.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko