Na hlavný obsah

Odporcovia obrannej dohody s USA sa dostali do bytovky, kde býva poslanec Ján Benčík

Jej vchod oblepili plagátmi, na ktorých ho označili za vlastizradcu.

V sobotu (19. 2.) poobede sa odporcovia obrannej dohody DCA medzi Slovenskom a Spojenými štátmi dostali do bytovky v Ružomberku, kde býva koaličný poslanec Ján Benčík. Poslanec o tom informoval na sociálnej sieti.

Podľa Benčíkových slov naňho kričali, že je vlastizradca a udavač. Poslanec na miesto zavolal policajnú hliadku, ktorá ľudí obťažujúcich poslanca v jeho bydlisku legitimujú. V bytovke však nechali nenávistné plagáty s Benčíkovou fotografiou.

„Policajti ich legitimujú, pričom časť z nich pred nimi nalepí plagát na plagátovaciu plochu neďaleko bytovky. Ako zistím neskôr, plagátmi oblepili celý vchod zvnútra aj zvonka,“ uviedol Benčík. Medzi ľuďmi snažiacimi sa o to, aby Benčík otvoril dvere, bola aj bývalá členka ĽSNS a súčasná členka Slovenského hnutia obrody (SHO) Katarína Boková. Výtržníkov bolo okolo desať.

Po tom, čo parlament schválil obrannú dohodu s USA, viacerí poslanci hlasujúci za dokument boli terčom vyhrážok zo strany jej odporcov. Polícia SR však situáciu už monitoruje a vyhodnocuje, jej krajské riaditeľstvá prijali adekvátne bezpečnostné opatrenia.

Koaličná strana Sloboda a Solidarita, ktorej poslaneckého klubu je Benčík členom, už pre vyhrážky, ktorým čelili poslanci, začiatkom tohto týždňa podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko