Na hlavný obsah

Polícia rieši incident z bytovky, kde býva poslanec Ján Benčík. Ten podal trestné oznámenie

Odporcovia obrannej dohody mu búchali na dvere bytu.

Polícia rieši incident z bytovky, kde býva poslanec Ján Benčík. Ten podal trestné oznámenie
Skupina odporcov obrannej dohody s USA a policajná hliadka pred bytovkou, kde býva poslanec Ján Benčík. Foto: Facebook: Ján Benčík

Polícia SR zo Žilinského kraja na sociálnej sieti informovala, že v súvislosti s vyhrážkami, ktorým čelia poslanci hlasujúci za obrannú dohodu medzi Slovenskom a USA, prijala adekvátne bezpečnostné opatrenia.

Policajtov k svojmu bytu musel v sobotu (19. 2.) privolať poslanec Ján Benčík, keďže odporcovia obrannej dohody, ktorí prišli do miesta jeho bydliska v Ružomberku, boli hluční a chceli, aby otvoril dvere. Po poslancovi kričali, že je vlastizradca a udavač. Informoval o tom v sobotu na sociálnej sieti.

„V sobotu v poobedňajších hodinách prijala polícia na číslo 158 oznámenie, že pred jedným z obytných domov v Ružomberku sa pohybuje hlučná skupina osôb. Táto skupina sa domáhala vstupu do obytného domu, v ktorom býva poslanec NR SR so svojou rodinou. Polícia po príchode na miesto vyzvala z dôvodu podozrenia páchania protiprávneho konania tieto osoby k predloženiu dokladov totožnosti,“ opísala incident polícia.

Dodala, že hliadka vykonala všetky úkony potrebné na to, aby mohla polícia zdokumentovať incident a určiť jeho právnu kvalifikáciu. Benčík na sociálnej sieti informoval, že už na skupinu ľudí, ktorí ho obťažovali v mieste jeho bydliska, podal trestné oznámenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko