Na hlavný obsah

ZOH 2022: Slovenskí lyžiari vyzvú v tímovej súťaži USA. Bude smola Shiffrinovej pokračovať?

Štart pretekov organizátori posunuli.

ZOH 2022: Slovenskí lyžiari vyzvú v tímovej súťaži USA. Bude smola Shiffrinovej pokračovať?
Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová. Foto: TASR/AP

V sobotu (19. 2.) sa uskutoční posledná alpská lyžiarska súťaž na tohtoročnej zimnej olympiáde v Pekingu. Štart tímových pretekov, v ktorých Slovensko v 1. kole nastúpi proti USA, museli organizátori pre obavy zo silného vetra posunúť o hodinu skôr na tretiu hodinu ráno SEČ.

Podľa predpovedí počasia by mal vietor v pôvodnom čase začiatku dosiahnuť rýchlosť až 30 kilometrov za hodinu

Slovenský tím v zložení Petra Hromcová, Rebeka Jančová, Adam Žampa a Andreas Žampa, čaká na úvod tím USA na čele s Mikaelou Shiffrinovou pre ktorú pôjde o poslednú šancu získať na tohtoročnej zimnej olympiáde cenný kov.

V Pekingu postupne nedokončila obrovský slalom, slalom, ani kombináciu. Medailu nezískala ani v super G či v zjazde.

Okrem Shiffrinovej sa Američania budú spoliehať aj na AJ Hurtovú, Paulu Moltzanovú, Tommyho Forda, Rivera Radamusa a Luka Wintersa.

Celkovo sa do pretekov prihlásilo pätnásť z možných šestnástich družstiev, a tak sa najvyššie nasadené Rakúsko prebojovalo priamo do štvrťfinále.

Na súpiskách družstiev sa nachádza len jeden držiteľ zlatej medaily z individuálnych súťaží na aktuálnych ZOH. Je ním Rakúšan Johannes Strolz, ktorý získal zlato z alpskej kombinácií a striebro v slalome.

Súčasťou rakúskej zostavy sú však aj ďalší dvaja skvelí slalomári Michael Matt a úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne Katharina Liensbergerová. Rakúšania preto patria k hlavným favoritom na zisk zlatej medaily. Olympijský titul z Pjongčangu 2018, kde mala tímová súťaž v paralelnom slalome premiéru, obhajujú Švajčiari.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport