Na hlavný obsah

Ďalšie kolo rokovaní Ukrajiny a Ruska má byť v pondelok

Ruská strana zatiaľ dátum nepotvrdila.

Ďalšie kolo rokovaní Ukrajiny a Ruska má byť v pondelok
Ukrajinská a ruská vlajjka sú na stole pred začiatkom mierových rozhovory medzi ukrajinskou a ruskou delegáciou. Foto: TASR/AP

Rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou budú pokračovať tretím kolom v pondelok (7. 3.). Na sociálnej sieti o tom informoval jeden z členov ukrajinského vyjednávacieho tímu, predseda poslaneckého klubu vládnej strany Sluha národa David Arachamija.

Naposledy sa zástupcovia Ruska a Ukrajiny zišli vo štvrtok (3. 3.), keď sa dohodli na zriadení humanitárnych koridorov a možnom dočasnom prímerí kvôli evakuácii civilného obyvateľstva z oblastí bojov.

Ruská strana zatiaľ dátum ďalšieho kola rokovaní nepotvrdila.

Prvýkrát od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu sa vyjednávacie tímy Ukrajiny a Ruska zišli v pondelok (28. 2.), vtedy sa ale obe strany zhodli iba na tom, že sa znovu stretnú. Prvá schôdzka vyjednávačov bojujúcich strán od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu trvala podľa médií zhruba šesť hodín.

Vo štvrtok pokračovali rozhovory na bieloruskom území. Obe delegácie potom oznámili pokrok vďaka dohode o humanitárnych koridoroch a evakuácii civilistov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet