Na hlavný obsah

Hekeri vpašovali do vysielania ukrajinskej televízie výzvu na zloženie zbraní

Zelenskyj to označil za detinskú provokáciu.

Hekeri vpašovali do vysielania ukrajinskej televízie výzvu na zloženie zbraní
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do informačnej lišty, ktorá je súčasťou vysielania ukrajinskej spravodajskej televízie, vpašovali zrejme ruskí hekeri falošnú výzvu prezidenta Volodymyra Zelenského, aby ukrajinskí vojaci zložili zbrane.

„Je to fake! Nikto sa nechystá vzdať,“ zareagovala vzápätí stanica Ukrajina 24. Informačnú lištu podľa nej upravili „nepriateľskí hekeri“. Zelenskyj incident komentoval ako „detinskú provokáciu“ a poradil ruským vojakom, aby zbrane zložili oni.

„Pozor! Výzva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského! Drahí Ukrajinci! Vážení obrancovia! Ukázalo sa, že byť prezidentom nie je až také ľahké. Som nútený prijímať náročné rozhodnutia. Najskôr som sa rozhodol vrátiť Donbas. Nastal čas pozrieť sa pravde do očí. Nevyšlo to. Situácia sa zhoršila. Výrazne zhoršila. Žiadne zajtra už nie je. Aspoň pre mňa. Teraz som sa rozhodol rozlúčiť sa s vami. Radím vám zložiť zbrane a vrátiť sa domov k rodinám. V tejto vojne nemá zmysel umierať. Radím vám žiť a chystám sa urobiť to isté,“ citovala falošné oznámenie ruská redakcia BBC.

„Pokiaľ ide o poslednú detskú provokáciu, že údajne navrhujem zložiť zbrane, tak ja môžem len poradiť ruským vojakom, aby oni zložili zbrane a vrátili sa domov,“ uviedol Zelenskyj.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet