Na hlavný obsah

NCZI spustilo registráciu na očkovanie štvrtou dávkou pre ľudí so zníženou imunitou

Pacienti by sa mali poradiť so svojím ošetrujúcim lekárom.

NCZI spustilo registráciu na očkovanie štvrtou dávkou pre ľudí so zníženou imunitou
Na ilustračnej snímke očkovanie proti koronavírusu. Foto: TASR/AP

Pacienti so zníženou imunitou starší ako 18 rokov môžu požiadať o posilňujúcu dávku očkovania. RTVS o tom informovala hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

Ako NCZI vysvetlilo v tlačovej správe, očkovanie posilňujúcou dávkou proti ochoreniu COVID-19 je odporúčané každému imunokompromitovanému pacientovi. Po podaní troch dávok, ktoré tvoria u týchto osôb so zníženou imunitou základnú očkovaciu schému, im môže byť aplikovaný tzv. booster. Ide v poradí o štvrtú dávku vakcíny. O tejto možnosti by sa mali pacienti vopred poradiť so svojím ošetrujúcim lekárom.

Najskôr tri mesiace po tretej dávke

Záujemcovia o štvrtú dávku sa môžu minimálne 3 mesiace po podaní tretej dávky registrovať na stránke www.korona.gov.sk a bude im pridelený termín v nimi vybranom okrese.

Môžu si tiež vybrať druh vakcíny – Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Spikevax (Moderna), Janssen (Johnson & Johnson) a Nuvaxovid (Novovax).

Termín na podanie booster dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 si môže každý zvoliť podľa svojich preferencií.

Záujemcovia si v procese registrácie vyberajú aj kraj a okres, v rámci ktorých im systém ponúkne najbližší možný voľný termín s ohľadom na ich vek, prioritu a očkovaciu látku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko